8.4 C
Vaslui
27-mart.-2023

Disponibilizari in «Sanatate»

- Advertisement -

Aproape ca a stabilit lista disponibilizatilor. Cert este insa ca noua conducere a Spitalului de Psihiatrie va trimite in somaj o parte dintre angajati, in scurt timp.

Deocamdata nu este vorba de cadre medicale, ci numai de angajati din sectorul administrativ. Reprezentantii angajatilor sustin ca ar fi vorba de zeci de persoane amenintate cui pierderea locului de munca. Evaluarea personalului urma sa se finalizeze ieri dupa amiaza. O comisie de evaluare a fost constituita la nivelul spitalului pentru a analiza atat fisele de autoevaluare pe care si le-au completat angajatii, cat si fisele de evaluare intocmite de sefii lor.

Pe moment, conducerea unitatii nu si-a facut cunoscute concluziile pe marginea evaluarii personalului medical. „Inca mai discutam pe marginea acestei evaluari. Vor fi disponibilizari dar nu stiu exact numarul celor ce vor trebui sa isi caute alte locuri de munca”, a declarat, ieri dupa amiaza, medicul Gabriel Oprisanu, directorul Spitalului de Psihiatrie.

Ieri dupa amiaza urma sa se stabileasca si „planul de bataie” pentru reducerea cheltuielilor salariale, astfel incat spitalul sa nu mai acumuleze luna de luna datorii. Cu o zi in urma, managerul unitatii declara ca desi spitalul este in pragul falimentului, cu datorii de 13 miliarde de lei vechi, inca mai sunt solutii pentru a-l aduce „pe linia de plutire”. „Eu spun ca problema are rezolvare. Nu este usor, dar de asta are spitalul o conducere, sa gaseasca solutiile pentru ca unitatea sa functioneze in conditii de normalitate”, declara directorul spitalului.

Printre variantele luate in calcul in vederea reducerilor cheltuielilor cu salariile pana la cel mult 70% din bugetul primit de la CAS, noua conducere nu exclude sa se umble la sporuri, sa se diminueze salariile asistentilor medicali cu studii superioare, daca acestia nu au responsabilitati si sarcini in plus fata de colegii lor doar cu liceu sau scoli postliceale.

evenimentuldebotosani.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.