spot_img
20.6 C
Vaslui
25-iul.-2024
spot_img

Dispozitiv de realitate virtuală dedicat copiilor internați în spitalul Bârlad! (FOTO)

- Advertisement -
UNIC… Spitalul bârlădean este acum unica institutie medicală publică din România ce are în dotare un echipament educativ-medical pentru pacienții copii!

ACHIZIȚIE… Secția de Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal de Urgență din Bârlad are în dotare un dispozitiv de realitate virtuală compus din casca VR Oculus Meta 2 cu software MedAdventure VR preinstalat , utilizat pentru intervențiile medicale în care este necesară folosirea acelor. Echipamentul este dedicat copiilor cu vârste între 5 si 14 ani. Spitalul bârlădean  este acum unica institutie medicală publică ce are în dotare un astfel de echipament educativ-medical pentru pacienții copii și asta, datorită unor sponsori generoși și inimoși precum Centrul Educational YES din Bârlad și S.C. July Expert Consulting S.R.L.

Proiectul „Împreună pentru copii!” s-a realizat la inițiativa profesoarei Anca Mihaela Sandu, managerul Centrului Educational YES, care a propus achiziția acestui echipament VR profesorilor, copiilor și părintilor din această instituție privată de educație. Valoarea echipamentului VR a fost peste 3.000 de Euro, banii fiind strânși la un spectacol susținut la Teatrul „V.I.Popa” din Bârad, de un grup la părinți care fac parte din Centrul Educational YES din Bârlad.

Anca Mihaela Sandu

«Pe 7 septembrie, am trăit emoțiile unei bucurii imense, cea de a preda echipamentul VR echipei medicale de la Secția de Pediatrie a spitalului din orașul nostru . A fost un proiect complex și de durată, dar rezultatul depășește așteptările noastre ! Împreună cu echipe de mare valoare cum sunt cei de la July Expert Consulting S.R.L , GBC România, Teatrul „ V.I.Popa „ și Spitalul „ Elena Beldiman „ proiectul „ Ochelari VR și soft medical-educational MEDADVENTURE „ s-a concretizat! Începând de pe 7 septembrie, spitalul din comunitatea noastră este unica institutie medicala publică din România care beneficiază de acest echipament creat special pentru a înlătura starea de anxietate copiilor bolnăviori cărora le este frică de ace. Mascota YES îi va conduce într-o aventură educativă fascinantă în timpul intervențiilor medicale, astfel încât frica lor de ace să dispară . Profesorii , copiii și părinții Centrului Educational YES dovedesc astfel încă o dată că nu doar în performanța școlară trebuie să acționăm, ci și în dezvoltarea calității vieții sociale , în altruism și simț civic. Mulțumim din inimă Iuliei Vizinteanu, manager la July Expert Consulting, lui Marcel Anghel, director la Teatrul V.I.Popa, Ramonei Ananie, lector al cursului de teatru de la Centrul Educational YES, lui Feraru Ciprian, manager al spitalului barladean, precum și lui Daniel Sahoteanu de la GBC Romania, lui Emil Dragan creatorul soft-ului MEDADVENTURE , cadrelor medicale deschise spre utilizarea tehnicilor noi , părinților inimoși care mereu au răspuns YES la propunerile noastre și care au crezut în noi și în toate proiectele noastre ! Toți sunteți minunați și toți sunteți dovada iubirii față de semeni ! Sustinerea noastră către comunitatea bârlădeană va continua și cu alte proiecte împreună cu oameni frumoși!», a precizat prof. Anca Sandu – manager al Centrului Educational YES Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

  1. La cati bani au luat firmele partenere ale acestui proiect, din contractele cu Primaria, banii dati pe achizitia ochelarilor de realitate virtuala sunt maruntis pentru scobitori!
    Dar daca tot ati achizitionat echipamentul poate il testati pe Red Bull iar cu ocazia asta o sa vada si el cum arata orasul cu adevarat nu asa cum il prezinta lingaii lui!

  2. Jucarii! Dar lucruri serioase,investigatii adevarate sa nu mai facem drum la Iasi pt proceduri medicale banale, cand veti face? Spital de urgenta inseamna altceva!Ciprinol atat stie !

  3. Tara arde si baba….
    Toate ca toate, dar cand a aparut in poza hoata aia blonda de la casigaz care nu stie sa faca o factura si te fura pe fata, isterica aia care nu stie nimic dar pute de cate aere de mare patroana isi da, v-a crescut tot ratingul
    Va pleaca doctorii din spitale si voi umblati cu bazaconii dintr-astea….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.