23.6 C
Vaslui
02-iul.-2022

Ditamai surparea în centrul orașului Negrești

INCIDENT… Femeia se deplasa cu autoturismul pe șosea și a simțit din senin cum mașina se afundă în asfalt. (sursa foto: Robert Constantin )

PROBLEME… O groapă adâncă de doi metri s-a format, pe una dintre străzile principale ale orașului Negrești. Craterul era cât pe ce să înghită un autoturism condus de o femeie și doar prezența de spirit a șoferiței a făcut ca incidentul să nu se soldeze cu victime. Conducerea primăriei spune că nu este prima dată când străzile din oraș se surpă, drumul respectiv aflându-se în garanție.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 18:30, duminică seara, pe strada Mihail Sadoveanu din Negrești, la cîțiva metri de sediul biroului local de taxe și impozite. Femeia se deplasa cu autoturismul pe șosea și a simțit din senin cum mașina se afundă în asfalt. S-a plâns de întreaga experiență pe Facebook. “Sperietura mea nu a fost ușoară. S-a surpat sub mașina mea, în timp ce mergeam, instinctul a fost să accelerez și să trag stânga de volan spre mijlocul străzii” , a explicat femeia, după ce a reușit să evite, în ultimul moment, căderea în groapa nou formată. Conducătoarea auto a coborât din mașină și a sunat la 112 pentru a anunța evenimentul, însă oamenii legii care au ajuns la fața locului, au analizat craterul și au plecat, fără a-i lua declarații femeii. “Am sunat imediat la 112, mașina mea era în mijlocul străzii. Nu știam exact în ce stare este, dacă mai pornește, plus că trebuia semnalizat ca atare acel crater. Poliția a venit, m-a întrebat în ce stare e mașina, am pornit-o, ne-am uitat la ea și am constatat că un cauciuc era tăiat în mai multe locuri și janta îndoită. După un timp, am văzut că nu mai era nimeni prin preajmă. Acum nu știu dacă trebuia să dau vreo declarație, având în vedere că eu am anunțat poliția. Paguba mea a fost doar o roată. Experiența, în sine, și sperietura depășesc cu mult orice pagubă. Important e ca cei responsabili să ia măsurile necesare”, a explicat femeia. La scurt timp, polițiștii locali ajunși la fața locului au împrejmuit groapa cu mai multe bănci, după care s-au folosit de o bandă de delimitare pentru a le transmite celorlalți participanți la trafic că există un crater în mijlocul drumului. Petru-Cristinel Rusu, primarul orașului Negrești, a precizat că în 2011, strada Mihail Sadoveanu a fost reabilitată și decopertată un metru adâncime. Cu toate acestea, în 2017, autoritățile județene au modernizat sistemul de canalizare din oraș, moment în care au început problemele. Străzile reabilitate în 2011 au fost sparte, iar noile reparații ar lăsa de dorit, conform cetățenilor nemulțumiți. Problema pentru surparea drumului ar fi reprezentată de existența unor beciuri, unde locuitorii de altădată ai orașului își țineau mărfurile.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here