Divortul e la modã

Scade numarul casatoriilor, creste cel al divorturilor

FÃRÃ BANI… Tot mai putini vasluieni decid sã-si uneascã vietile în fata ofiterului de stare civilã. În primele sase luni ale acestui an, au fost organizate numai 697 de cãsãtorii, fatã de cele 826 cãsãtorii care au avut loc în aceeasi perioadã a anului trecut. Motivul l-ar reprezenta costurile mari pe care le impune o nuntã. Pe de altã parte, divorturile sunt în crestere!

Anul acesta numãrul cãsãtoriilor pe primele 6 luni ale anului a scãzut simtitor, cu aproape 35% fatã de perioada similarã a anului trecut. Numai 697 de cupluri au trecut prin fata ofiterului de stare civilã fatã de cele 826 care se înregistrau anul trecut. Pe anul 2009 exista un total de 2.570 de casãtorii, numãr care, spun specialistii, nu va fi atins la sfârsitul acestui an. Motivul îl reprezintã scãderea puterii financiare a populatiei si costurile mari pe care le impune organizarea unei nunti, preturi care nu au cunoscut diminuãri semnificative fatã de anii trecuti. În 2010, asa cum se precizeazã în ultimul buletin statistic al judetului, cele multe casãtorii au avut loc în luna mai – 200 de cupluri, iar cele mai putine în luna iunie – 70. În 2009, cele mai multe cãsãtorii au avut loc în luna august – 504, iar cele mai putine în decembrie – 130. Paradoxal, la Primãria Valui numai 116 perechi au depus dosar pentru obtinerea celor 200 de euro – bonusul acordat de stat tinerilor cãsãtoriti.

350 milioane lei vechi, o nuntã la Vaslui

PRETURI. “O nuntã la un restaurant din municipiul Vaslui, la care ai invitat 40-50 de cupluri, te ajunge, în medie, 350 de milioane lei vechi. Un meniu costã cam 1,2 miliaone lei vechi. Dar mai ai multe cheltuieli în afarã de meniu, încã vreo 200 de milioane si acelea. La final se strâng cam 550 de milioane lei vechi, deci e acceptabil. Dar, pânã la final, trebuie sã ai cei 350 de miliaoane ca sã organizezi nunta”, spune Marius Sava, care s-a cãsãtorit recent.

Divorturile cresc de la lunã la lunã

În paralel, divorturile sunt în crestere. În anul 2009 au fost 650 de divorturi. În 2010, pe primele 6 luni ale anului, acestea au atins deja 457 de cazuri. Cele mai multe divorturi din acest an s-au înregistrat în luna martie – 100, iar cele mai putine, în ianuarie – 46 de cazuri.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ