17.4 C
Vaslui
05-oct.-2022

Doamnele politicii vasluiene ies la luptã!

- Advertisement -

AMAZOANE La ora aceasta, nu mai existã partid politic care sã nu beneficieze de “frumoasele” sau “doamnele” politicii lor. Cã lumea bãrbatilor e rea si misoginã, cã femeile sunt pline de calitãti care le fac sã-si gãseascã locul în domenii cândva consacrate exclusiv bãrbatilor, sunt replici care de mult nu ar mai trebui sã-si gãseascã locul în discursul femeilor – oameni politici. Vasluiul nu face exceptie, ca peste tot printre cele mai prezente figuri ale politicii locale îsi fac loc si chipuri feminine, doamne care de cele mai multe ori tac si fac, iar când vorbesc, o fac suficient de bine încât sã facã fatã si ultimilor bãrbati care nu s-au acomodat cu prezenta lor în politicã.

Chiar dacã în mod obisnuit pe femeile cu procupãri politice le gãsesti organizate în structuri bine definite, independente, dupã modelul “ Organizatia Femeilor…”, sunt si la Vaslui doamne care au pãsit mai adânc în asa-numita “lume a bãrbatilor”; din rândul lor s-au ales presedinti de organizatii, consilieri judeteni si senatori. Cum am intrat în an electoral si în scurt timp apropierea campaniei îsi va face simtitã prezenta si organizatiile de femei vor deveni din ce în ce mai vizibile, dar nu putini au fost aceia care s-au întrebat cum se descurcã o femeie într-o astfel de circumstantã, în ce mãsurã intrã femeia si-n ce mãsurã intrã omul politic în bãtãlia electoralã?

Parlamentarul PSD Doina Silistu a demonstrat cã se poate

Senator PSD de Vaslui, Doina Silistru se aflã în topul femeilor senator din România, fiind catalogatã de un studiu realizat de Institutul de Politici Publice drept cea mai eficientã senatoare, potrivit activitãtii ei în primii doi ani de mandat. Din cele 35 de proiecte legislative, 6 au devenit legi, are cele mai multe declaratii politice sustinute, si cea mai bunã prezentã la voturile finale din Parlament. “ În general, femeia se implicã si îsi asumã responsabilitãti, iar acest lucru este atuul ei principal în politicã, femeile au fãcut si vor face treabã bunã, ceea ce îmi doresc eu este sã creascã numãrul celor care îsi vor asuma responsabilitãti publice fie din postura de consilier local, judetean, dar si la primãrii. În ceea ce priveste campania electoralã, Organizatia Judeteanã de Femeii a PSD Vaslui îsi va folosi toate resursele în sprijinul ajungerii Uniunii Social Liberale la guvernare. Cu sigurantã, cele care au obtinut performante si si-au demonstrat capacitãtile în functiile pe care le-au detinut vor fi sustinute de PSD si în viitoare candidaturi”, a declarat Doina Silistru, parlamentar PSD Vaslui.

“PDL – partidul care a impus femeia ca om politic”

Acest lucru este perfect valabil dacã ne gândim cã, pânã la urmã, Partidul Democrat-Liberal are cele mai multe femei promovate în functii de conducere, la nivel institutional si national. De asemenea, este primul partid care a creditat o femeie pentru functia de Presedinte a Camerei Deputatilor din România. “ De multe ori femeia în politicã s-a arãtat retinutã în a se implica, a fost descurajatã, dar PDL a demonstrat cã experienta femeii este necesarã si cã ea trebuie sustinutã. Când zic cã femeia trebuie sustinutã, o zic pentru cã ea este o resursã puternicã în societate, dar si pentru cã femeile reprezintã peste 50% din populatie. Nu mai existã nicio îndoialã cã femeia are sanse egale în participarea si lupta pentru viata politicã. Ca si organizatie, femeile democrat-liberale si-au propus sã fie cea mai mare si mai puternicã organizatie, pentru cã dupã alegerile din 2008 partidul a demonstrat cã nu are nicio rezervã în ceea ce priveste capacitatea femeilor de a gestiona corect responsabilitatea unor functii. În ceea ce priveste implicarea organizatiei de femei în campania electoralã, ea are trei directii importante: atragerea de noi membrii, organizarea de organizatii de femei în comunele judetului si, nu în ultimul rând, este vorba de organizarea unor cursuri de formare care sã vinã în sprijinul celor care îsi doresc sã candideze în alegerile din 2012; este vorba de cursuri nationale care abordeazã teme ca politici sociale, politici publice, educatie, mediu, leadership si comunicare. Pânã la urmã, Partidul Democrat-Liberal este singurul partid care chiar a demonstrat cã femeia poate fi om politic, la fel ca un bãrbat. Roberta Anastase este prima femeie cãreia un partid politic i-a acordat sustinerea pentru functia de conducere a Camerei Deputatior si, nu în ultimul rând, este partidul care a sustinut cele mai multe femei, oameni politici pentru functia de ministru.”, ne-a declarat Gicuta Ursanu, presedinta organizatiei de femei a PDL Vaslui.

La PNL Vaslui, presedintele este femeie, dar nu conteazã

Functia de presedinte a unei organizatii politice municipale îi va da probabil Simonei Polak ocazia de a fi una din femeile care va simti cel mai bine campania electoralã, pentru cã va participa direct la gestionarea ei. “ Omul politic este om politic indiferent dacã vorbim despre o femeie sau despre un bãrbat, ceea ce conteazã cel mai mult este sã fii un om care sã-si respectã principiile, niciodatã nu trebuie sa faci rabat de la ele, pentru cã-ti pierzi credibilitatea. Din pãcate, încã existã o cutumã, care functionezã în toate mediile, o femeie întotdeauna pierde respectul celorlati mai repede decât un bãrbat si, în consecintã, acest lucru se aplicã si în politicã. Eu cred cã femeile din politicã trebuie doar sã nu se abatã de la propriile principii. Eu, personal, nu am întâmpinat nicio neplãcere din partea colegilor mei, mereu am colaborat foarte bine. Indiferent cã e vorba de campanie electoralã sau nu, munca în politicã este aceeasi. Nu pot spune cã o femeie are ceva în plus sau în minus fatã de un bãrbat, dar eu cred cã femeia este un organizator mai bun, ceea ce acum prinde bine. În ceea ce le priveste pe femeile din Partidul National-Liberal, colegele mele din OFL vor avea în campanie un rol foarte important, la fel ca toate celelalte structuri, asta pentru cã sunt muncitoare, sunt femei care indiferent cât ar fi de ocupate, sunt dedicate, vin si fac treabã, nu se încurcã. La nivel local, dar nu numai, chiar si la nivel national, scopul Organizatiei de femei este acela de a ocupa 30 % din locurile de pe listele electorale, dar ceea ce trebuie sã înțeleagã lumea este cã acest procent nu este obligatoriu. Calitatea de femeie nu adaugã si nu scoate pe nimeni de pe lista electoralã, acolo locurile se obtin pe principiul meritocratiei”, a declarat Simona Polak , presedintele organizatiei municipale a PNL Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

34 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.