spot_img
32.2 C
Vaslui
19-iun.-2024
spot_img

Doar 9 ani de închisoare pentru monstrul cu chip de om acuzat că a abuzat sexual mai mulți minori

- Advertisement -
PEDOFIL… Doar 9 ani de detenție pentru monstrul cu chip de om, Gheorghe Toșu, bârlădeanul de 44 de ani acuzat că a abuzat sexual nu mai puțin de 7 minori.

PEDEAPSĂ… Bârlădeanul de 44 de ani trimis în judecată după ce a fost acuzat că a abuzat sexual mai mulți minori, a fost trimis în spatele gratiilor pentru următorii 9 ani. Sentința nu este una definitivă, astfel că Gheorghe Toșu riscă o pedepasă și mai mare dacă magistrații Curții de Apel Iași vor considera că acesta a primit o pedeapsă blândă, în raport cu gravitatea faptelor comise. Totul a ieșit la iveală după ce un minor de numai 9 ani s-a plâns mamei sale că a fost victima unui abuz sexual. Toșu a fost reținut de polițiști și, în urma anchetei s-a stabilit că, de fapt, acesta a abuzat sexual 7 minori. Deocamdată, judecătorii bârlădenai au stabilit că acesta să fie condamnat la 9 ani de închisoare cu executare, să fie decăzut din drepturile părintești și, ca pedeapsă complementară, nu are voie să se apropie de victimele sale la o distanță mai mică de 200 de metri. În plus, acesta a fost obligat să plătească și câte 10.000 de lei pentru fiecare minor abuzat, daune morale.

Povestea a ieșit la iveală după ce acesta a abuzat sexual un copil de 9 ani. Speriat, minorul a povestit mamei sale prin ce a trecut. Femeia a mers apoi la Poliția Bârlad, astfel că Toșu a ajuns pe mâna anchetatorilor. Nu mică le-a fost mirarea acestora când au aflat că, de fapt, Toșu a abuzat sexual 9 minori. Grav este și faptul că abuzul sexual nu s-a întâmplat o singură dată. Unii dintre minori au scăpat cu doar două agresiuni, în timp ce, în cazul majorității dintre ei, Toșu a fost acuzat de mai multe acte materiale. La finalul procesului, în primă instanță, judecătorii au decis să-l condamne la 9 ani de închisoare și interzicerea unor drepturi, printre care drepturile părintești. «Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptului de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, drepturilor părintești, dreptului de a fi tutore sau curator și a dreptului de a comunica cu victima, ori de a se apropia de aceasta la o distanță mai mică de 200 de metri, pe o durată de 5 ani», se arată în decizia instanței. În latură civilă, bărbatul a fost obligat să achite și câte 10.000 de lei, daune morale, victimelor sale. În plus, pentru a fi siguri că minorii își vor primi banii, judecătorii au dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ale lui Toșu, în vederea reparării despăgubirilor civile acordate, în concurența sumei de 40.000 de lei. Cum, decizia judecătorilor bârlădeni nu a fost una definitivă, ultimul cuvânt îl vor avea magistrații Curții de Apel Iași.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.