spot_imgspot_img
spot_img
-0.6 C
Vaslui
11-dec.-2023

Doar sase microbuze scolare pentru tot judetul

- Advertisement -

Judetul Bacau primeste, prin ordinul ministrului Educatiei, sase microbuze scolare. Necesarul este insa de inca 20. In lipsa mijloacelor de transport pentru elevi, multi dintre scolari sunt obligati acum sa parcurga kilometri intregi pe jos pentru a ajunge la unitatea de invatamânt unde invata. Mai grav este ca in comunele in care s-au inchis scoli nu sunt nici acum microbuze scolare.

In aceste zile, Inspectoratul Scolar Bacau asteapta sa soseasca un nou lot de sase microbuze scolare care sunt alocate judetului nostru. “Avem aceasta certitudine. Am fost personal la o intâlnire la Bucuresti unde am primit deja si adresa de repartitie. Asteptam doar ordinul de ministru si microbuzele sunt in parcul nostru auto. Este un câstig mare pentru noi, in conditiile in care media microbuzelor repartizate in alte judete a fost de 4. Pâna la sfârsitul acestui an vin cu siguranta aceste microbuze in Bacau”, a confirmat prof. Florin Lazar, inspector scolar general. In total, in judetul nostru sunt in prezent in jur de 70 de microbuze scolare. Necesarul ar fi de inca 20. Cele 6 mijloace de transport elevi noi vor fi repartizate cu prioritate catre zonele in care s-au inchis unitati de invatamânt sau s-au facut comasari, conform decizilor luate la inceput de an scolar. In paralel, se face si o analiza in ceea ce priveste modul de functionare al acestor microbuze, iar acolo unde se va depista dezinteres din partea autoritatii locale in folosire, se va lua decizia redistribuirii lor catre alte comune.

Scandalul microbuzului

In comuna Odobesti s-a declansat un scandal de proportii din cauza microbuzului scolar. Zeci de parinti au refuza sa-si trimita copiii la o scoala aflata la o distanta de peste 4 kilometri, dupa ce unitatea de invatamânt, Scoala cu clasele I-IV din sat, a fost inchisa de Inspectoratul Scolar Judetean Bacau. In total, in aceasta situatie au fost 22 de elevi din clasele I-IV si inca 38 de elevi de gimnaziu. Ionel Galatanu, primarul comunei, a spus doar ca microbuzul scolar nu poate asigura transportul pentru elevi din simplu motiv ca intre timp, s-a stricat. “N-a functionat toata vara si acum nu mai merge. Este in garantie. A fost soferul cu el la reparat, dar a zis ca ne trebuie 200 de milioane. De unde acesti bani?”, s-a mai intrebat edilul.

desteptarea.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.