Doar un an si sase luni închisoare, pentru un tâlhar notoriu!

LA RÃCOARE… Instanta bârlãdeanã a dat sentinta în dosarul privind faptele unui tânãr din Bârlad, recidivist. Acesta a fost condamnat la un an si sase luni închisoare cu executare pentru cã a tâlhãrit un minor de telefon. Individul, judecat în stare de arest preventiv, a contestat decizia instantei bârlãdene laTribunalul Vaslui.

Mario Mosneagu, un individ de 23 de ani, din Bârlad, tâlhãrea minorii pe care îi deposeda prin violentã de telefon. Asa s-a ales în 2019 cu o punere sub control judiciar, fiind cercetat pentru o tâlhãrie asupra unui minor, pe care l-a deposedat de telefon pe 3 noiembrie. Dar, în timp ce se afla sub controlul impus de procurorul de caz, Mario nu s-a putut abtine si, pe 26 februarie anul acesta, la ora 17.30, politistii au fost sesizati de cãtre un minor de 15 de ani, din Bârlad, cu privire la faptul cã, în cursul aceleiasi zile, în timp ce se afla pe o bancã din zona Parcului „Victor Ion Popa”, o persoanã necunoscutã l-a deposedat de telefonul mobil prin smulgere si a fugit. A fost identificat autorul infractiunii în persoana lui Mario Mosneagu, de 23 de ani, din Bârlad. Prejudiciul cauzat în urma sãvârsirii infractiunii a fost în valoare de 450 de lei. Mario a fost dus în fata instantei bârlãdene cu propunerea de emitere a unui mandat de arestare preventivã, lucru care s-a si întâmplat, fiindu-i revocatã mãsura controlului judiciar, pe care a încãlcat-o sãvârsind o altã tâlhãrie. Iatã decizia instantei bârlãdene:

„Instanta condamnã pe inculpatul Mosneagu Mario, din municipiul Bârlad, aflat în prezent în Penitenciarul Vaslui , cetãtean român, studii medii, necãsãtorit, stagiu militar nesatisfãcut, fãrã loc de muncã, cu antecedente penale, la pedeapsa de 1(un) an si 6 (sase) luni închisoare, pentru sãvârsirea infractiunii de furt în formã continuatã în stare de recidivã postexecutorie (act material din data de 03.11.2019 – persoanã vãtãmatã M. O. si act material din data de 26.02.2020 – persoanã vãtãmatã L.I.). Pedeapsa se executã în regim de detentie. Mentine mãsura arestãrii preventive, dispusã fatã de inculpatul Mosneagu Mario prin Decizia Penalã nr. 142/2020 din data de 04 August 2020 pronuntatã de Tribunalul Vaslui , mãsurã confirmatã si pus în executare mandatul la data de 25.09.2020 – în dosarul Judecãtoriei Bârlad. Mãsura este executorie”, a fost „blânda” sentintã primitã de Mario Mosneagu.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ