27.6 C
Vaslui
01-iul.-2022

Dobrovolschi, evacuat din spital: pretentii de peste 1.000.000 de lei!

AFARÃ… DAR NU ORICUM… Afaceristul Dan Dobrovbolschi a notificat Spitalul Bârlad sã-i achite pânã luna viitoare o sumã imensã, de peste 1 000 000 de lei. Banii reprezintã contravaloarea facturilor neachitate pentru hrana bolnavilor! Între timp, acesta uitã cã de peste doi ani de zile, a ocupat spatiile spãlãtoriei si bucãtãriei spitalului, plus cele folosite în curtea spitalului pentru clãdirea sa ilegalã, fãrã a achita niciun leu chirie! Specialistii spitalului calculeazã abia acum valoarea datoriei lui Dobrovolschi pentru chiriile neachitate atât la spitalul mare cât si la Sectia de Pediatrie, din 2017 pânã în prezent. Cã sã parã cã el a plecat de bunãvoie din spital, acesta amenintã, ca si în cazul spãlãtoriei, cã va rezilia contractul cadru dacã nu i se achitã milionul de lei! Cu alte cuvinte, se dovedeste din nou cã am avut dreptate când am semnalat, având documente clare, faptul cã s-a încãlcat legea când s-a construit clãdirea firmelor lui Dobrovolschi, pe toatã suprafata pe care a cumpãrat-o de la CLM Bârlad. De asemenea, firma de catering Media Class SRL, care prepara hrana bolnavilor, a ocupat abuziv spatiile spitalului fãrã a achita chiria cuvenitã, servind pacientilor mâncare neconformã contractului pe care acum Dobrovolschi amenintã cã îl denuntã!

Firma lui Dan Dobrovolschi, Media Class SRL, care a concesionat de prin 2006 serviciile de preparare si distributiei a hranei de la Spitalul Municipal de Urgentã „Elena Beldiman” din Bârlad, a trimis zilele trecute la institutia sanitarã bârlãdeanã o „Notificare în vederea rezilierii Contractului Cadru 5539/15.03.2017″. Prin aceastã adresã, Dobrovolschi anuntã conducerea spitalului cã îi datoreazã 702 765,07 lei – sumã care reprezintã facturile neachitate care au depãsit termenul de achitare si în total 1 193 345, 07 lei, cu tot cu facturile neachitate care sunt în termen de platã. Dobrovolschi solicitã sã i se achite facturile cãrora le-a expirat termenul de achitare, „dacã nu, vom face formele necesare în vederea încetãrii Acordului Cadru 5539/15.03.2017″, si îsi rezervã dreptul de a suporta executarea obligatiilor pânã la plata integralã. În traducere liberã, Dobrovolschi nu prea se lasã evacuat, fãrã a primi plata serviciilor fãcute pânã acum. „Nu avem de unde plãti o asemenea sumã. De altfel, firma respectivã (Media Class SRL – n.r.) nu a plãtit chirie pe spatiile unde si-a desfãsurat activitatea din anul 2017. Cât ne datoreazã nu stiu, acum fac expertii nostri calculul la plata chiriei si, evident, vom scãdea din suma datoratã calculatã de firma de catering. Dacã mai este vreun rest de platã, vom face o esalonare cã altfel nu avem cum”, a spus Daniela Bors, managerul spitalului bârlãdean. Vã mai informãm cã de la începutul acestui an, nu s-au mai încheiat contracte subsecvente lunare, care sã îi asigure lui Dobrovolschi continuitate în executarea preparãrii si distribuirii hranei bolnavilor si medicilor de gardã din spital.

Firma Media Class, evacuatã din spital, sãptãmâna viitoare!

Vã mai reamintim cã Judecãtoria Bârlad a dat verdictul în cazul cererii de evacuare din spatiile detinute de Spitalul Bârlad, de cãtre una din firmele sale, Media Class SRL Bârlad, pe 13 decembrie. O zi fatidicã pentru omul de afaceri Dan Dobrovolschi si o victorie pentru ziarul nostru si spitalul bârlãdean, care a arãtat cã am avut dreptate! Judecãtorii bârlãdeni au admis cererea de evacuare formulatã de Spitalul Municipal de Urgerntã „Elena Beldiman” (SMUEB – n.r.) , în contradictoriu cu pârâta SC Media Class SRL. S-a dispus evacuarea firmei SC Media Class SRL din spatiile în suprafatã totalã de 673,84 metri pãtrati, suprafatã administratã de SMUEB. Pentru cã stie cã nu mai existã cale de întoarcere, sentinta fiind executorie, Dobrovolschi a trecut la „intimidarea” clasicã: dati-mi banii cã dacã nu, plec si reziliez Contractul Cadru. Fix ca în cazul contractului cu spãlãtoria spitalului, unde timp de peste 12 ani s-a plãtit o sumã lunarã colosalã (peste 7 lei kg de rufe spãlate, în conditiile în care se spãlau peste 9 tone de lenjerie lunar). Dupã ce a plecat – reziliind contractul cu spitalul, serviciul de spãlãtorie fiind reinternalizat, rufele se spalã cu 3 lei/kg… Executorul iesean a solicitat acordul Judecãtoriei Bârlad pentru a evacua firma Media Class sãptãmâna viitoare!

Pânã la urmã, NOI am avut dreptate!

Spre stiinta bârlãdenilor, începe sã se vadã din ce în ce mai clar cã demersul jurnalistic fãcut de ziarul nostru, din 2016, a fost unul în spiritul si temeiul legii. Chiar dacã ne-am ales cu zeci de sicane si umilinte în urma demersului, însemnând chemãri la instantele de judecatã, intimidãri prin ziarul unde proprietar este grupul de firme ale lui Dobrovolschi, inclusiv plângeri penale la Parchet, fiindcã am îndrãznit sã fotografiem un prânz pe care acesta îl oferea bolnavilor, astãzi putem spune încã o datã cã s-a fãcut dreptate si cã toate „chinurile” noastre nu au fost în zadar, ci pentru a scoate la luminã caracatita care sufoca spitalul public! Vã reamintim cã bucãtãria unde din 2018 Dobrovolschi nu mai plãteste nici chirie, Titi Constantinescu i-a oferit-o la un pret de batjocurã, de numai 2 lei/mp. Sperãm ca DNA, care are pe masã un dosar din 2017, care este în lucru, sã investigheze acest furt din banii bolnavilor, care a creat un haos în spitalul bârlãdean, ajungându-se pânã la obrãznicia ca Dobrovolschi sã propreascã banii bolnavilor, direct din conturile Casei de Asigurãri de Sãnãtate Vaslui.

Judecãtorii nu s-au substituit Municipiului Bârlad


LOVITURÃ SUB CENTURÃ… În afarã de faptul cã Judecãtoria Bârlad a dat verdictul în cazul cererii de evacuare din spatiile detinute de Spitalul Bârlad, de cãtre una din firmele sale, Media Class SRL Bârlad, obligându-l sã plece, Dan Dobrovolschi a primit o loviturã grea si de la Tribunalul Vaslui. Judecãtorii vasluieni au respins pe 12 decembrie anul trecut, solicitarea firmelor omului de afaceri Dan Dobrovolschi, care construiesc un spital privat în curtea spitalului public, de a fi obligat Municipiul Bârlad, prin Institutia Primarului, sã le dea încã 1600 mp de teren. Dobrovolschi, prin avocatii sãi, cerea ca judecãtorii vasluieni sã emitã o hotãrâre judecãtoreascã prin care sã oblige Municipiul Bârlad si CLM Bârlad sã dea firmelor SC Axa Optic SRL si SC HR Global Consult SRL din Bârlad, care fac parte din grupul de firme apartinând omului de afaceri Dan Dobrovolschi, aproape 1600 mp din curtea spitalului bârlãdean! Rãspunsul judecãtorilor a fost clar: Nu se poate asa ceva! „Respinge ca neîntemeiatã cererea având ca obiect obligarea pârâtei la întocmirea si înaintarea cãtre Consiliul Local a solicitãrii privind închirierea/vânzarea/concesionarea unei suprafete de teren. Respinge ca neîntemeiatã cererea având ca obiect obligarea pârâtei Municipiul Bârlad prin primar la acordarea în oricare dintre modalitãtile prevãzute de lege (concesionare/închiriere/vânzare) a suprafetelor de teren necesar.”, este sentinta datã de judecãtorul de sedintã pe 12 decembrie, a cãrei motivare tocmai a sosit la Primãria Bârlad. Este vorba despre clãdirea neterminatã din curtea spitalului, ridicatã pe cei 600 de mp cumpãrati de Dobrovolschi cu largul concurs al fostului primar Titi Constantinescu si a CLM Bârlad din perioada respectivã (2011). Actualul primar a refuzat sã le prelungeascã autorizatia de constructie pentru un motiv clar: s-a construit pe toatã suprafata, deci 100%, cu încãlcarea legii, iar acum Dobrovolschi s-a trezit cã nu mai are cum sã-si desfãsoare activitatea în „spitalul privat” – fluxuri, trafic, parcãri, spatiu verde, deoarece terenul respectiv (de la marginea clãdirii sale) apartine Municipiului Bârlad!

CITITI: http://vremeanoua.ro/judecatorii-il-lovesc-in-plin-pe-afaceristul-dobrovolschi-lasandu-l-fara-teren-in-curtea-spitalului-barlad

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here