Doctorii de la Huși și București s-au certat, iar cei de la Iași au rezolvat cazul: fetița opărită, succes terapeutic notabil!

Managerul spitalului Huși, Bogdan Popa (foto medalion) s-a contrat cu șeful spitalului Grigore Alexandrescu pentru fetița opărită

VESTE BUNĂ… Fetița opărită cu ciorbă, de la Huși, cea al cărei caz a stârnit multă vâlvă, ajungându-se chiar la replici acide între spitalele din Huși și București, s-a vindecat ca prin minune, într-un mod surprinzător chiar și pentru medicii de la Spitalul “Sfânta Maria” din Iași! Cazul micuței de un an și zece luni a fost cu atât mai special pentru medicii ieșeni, cu cât fetița este primul pacient externat din noua secție de Chirurgie Plastică.

Ieri, medicii de la Spitalul “Sfânta Maria” din Iași au decis să o externeze pe fetița de nici doi ani, care a fost opărită cu o oală de ciorbă fierbinte, care a căzut atât peste ea, cât și peste un al copil de vârstă apropiată. Cum fetița a suferit arsuri pe o suprafață mare a corpului, cazul său a reprezentat o urgență deosebită. Totul s-a petrecut la finele lunii februarie. Micuța a ajuns la Iași, iar aici medicii au spus că arsurile sunt peste 40% din suprafața corpului. A rămas internată, iar tratamentul aplicat de medicii ieșeni s-a dovedit a fi foarte eficient, ceea ce a făcut ca să nu mai fie nevoie decât de grefarea pielii pe o suprafață de 6%. Fetița, după această lună de spitalizare, va mai avea nevoie o vreme de controale periodice, au spus medicii Spitalului “Sfânta Maria” din Iași.

Caz cu năbădăi: s-au certat directorii între ei, pentru situația micuței paciente

Cazul fetiței opărite a fost unul cu multă agitație, care a pus la încercare cadrele medicale de la CPU-ul Spitalului “Dimitrie Castroian” Huși. Medicul specialist în “Urgențe” i-a acordat primele îngrijiri atât fetiței, cât și băiețelului opăriți cu ciorbă, iar evaluarea făcută fetiței a arătat că suprafața arsă ar fi de 90% din corp. La o asemenea situație, a fost contactat spitalul “G. Alexandrescu” din București, care poate trata copii cu arsuri de o asemenea gravitate. Numai că de acolo, hușenilor li s-a spus că nu sunt locuri deocamdată și de aceea fetița trebuie să fie direcționată la Iași. Așa s-a și întâmplat, numai că, după ce presa i-a criticat pe cei de la Spitalul “G. Alexandrescu” pentru faptul că au refuzat un copil într-o stare atât de gravă, directorul dr. Alexandru Ulici a reacționat și i-a făcut pe medicii hușeni… cu ou și oțet. A spus că nu au fost în stare să evalueze copilul, că nu au respectat protocoalele medicale, etc. Managerul Bogdan Popa, de la Spitalul “Dimitrie Castroian” nu s-a sfiit să se ia la harță cu omologul său mult mai celebru, dr. Alexandru Ulici. Și a declarat: . “Având în vedere că a fost invocat un protocol încălcat, îl rog cu tot respectul pe domnul manager de la Spitalul “G. Alexandrescu”, să menționeze clar care este protocolul acesta. Acest copil se încadra în categoria marilor arși, iar singura secție de mari arși este la “G. Alexandrescu” București, spital pe care dumnealui îl conduce. Nu era greu să își asume că au refuzat pacienta, pentru că nu erau locuri în ATI în acel moment. Dar a fost mai ușor să spună că Spitalul Huși a greșit. Adevărul însă e foarte simplu de dovedit în acest caz”, a spus managerul dr. Bogdan Popa.

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ