Doctorita bãtãusã de la Tãtãrãni i-a bãgat în sperieti pe sãteni. O vor afarã din sat!

URMÃRI… Bãtaia din Dispensarul de la Tãtãrãni, dintre medicul Valentina Maniu si asistenta Mihela Ifteni, nu putea rãmâne fãrã urmãriri. Echipe de control de la DSP si de la ITM au venit sã vadã ce au de împãrtit cele douã doamne, însã pânã când autoritãtile clarificã situatia, oamenii din comunã au rãbufnit la adresa doctoritei Maniu. Nu o mai vor la Dispensar si, ca sã fie mai convingãtori, acestia au fãcut o petitie prin care cer înlãturarea Valentinei Maniu de la Dispensar, acuzând-o cã ar fi agresivã si pusã mereu pe scandal. “Dacã ea, femeie de peste 60 de ani, a îndrãznit sã sãrã sã batã asistenta, pânã s-a pisat pe ea de fricã, noi cum sã mai mergem pentru o retetã la Dispensar? Dacã îi cãsunã,  ne ia la bãtaie. Sã se ducã la pensie, cã poate vine un doctor serios aici”, spun petitionarii. În replicã, doctorita Maniu se declarã nevinovatã si o trimite pe asistenta agresatã… la un consult psihiatric. 

Nu s-au linistit apele la Tãtãrãni, dupã bãtaia de acum câteva zile, din Dispensarul medical. Vestea cã doctorita Maniu a pãruit-o serios pe asistenta sa, cãreia, se pare, nu avea de gând sã îi dea un salariu pe mãsura muncii, a stârnit zarvã în toatã comuna. Sãtenii care nu cred cã asa se poate face un act medical serios s-au mobilizat pe internet si unii au venit cu ideea unei petitii, care sã fie semnatã de cât mai multi contestatari ai medicului. O tânãrã originarã din comunã, dar aflatã acum în Diaspora, a redactat petitia. “A trebuit sã vinã cineva din alt sat (referire la asistenta Mihaela Ifteni, n.r.) sã ne arate cât de rãu am ajuns la capitolul servicii medicale în comunã. Eu, care sunt plecatã, am redactat textul petitiei pentru voi, pentru ca voi, cei care încã locuiti în comunã sã puteti începe a merge cu drag la medic, pentru a vã trata si a nu vã mai neglija sãnãtatea! Tot eu mã zbat, din Spania, pentru adunarea semnãturilor! Eu aflatã la distantã, eu care nu mai beneficiez în mod direct de servicii medicale din România. Nu înteleg de ce suntem atât de fricosi! De ce anume ne e atât de frica?”, s-a întrebat Delia Elena Popa, într-un îndemn lansat online, cãtre consãtenii din comuna Tãtãrãni.

“Vã rog sã fiti mai curajosi si sã o ajutãm atât pe doamna asistentã, cât si pe noi! Sãnãtatea noastrã e în pericol!”

“În petitie vrem rezolvarea cât mai rapidã a conflictului, pedepsirea vinovatilor conform legii si urgentarea aducerii unui medic nou în comunã, care sã fie mai aproape de pacienti si mai implicat în problemele lor de sãnãtate. Eu nu am suferit un conflict direct cu doamna doctor, dar stim cu totii de ce am scãpat! Pentru cã a fost mama, care a dus greul pentru noi! Acum, când am avut o asistentã nouã, dupã ce ca am expus-o unui risc pe care l-am ascuns cu totii, tot noi, acum, nu avem curajul sã o ajutãm si sã o sustinem?

Am ajuns la televiziune! Am ajuns degeaba? Pentru ce sã mai ascundem gunoiul sub pres, oricum conflictul a fost mediatizat si l-a vãzut o tarã întreagã. Vã rog sã fiti mai curajosi si sã o ajutãm atât pe doamna asistentã, cât si pe noi! Sãnãtatea noastrã e în pericol!”, le-a mai transmis tânãra consãtenilor ei.

“Doctorita noastrã vede orice asistentã ca fiind o slugã”, acuzã unii sãteni

FILMUL EVENIMENTELOR…De reamintit cã, în urmã cu câteva zile, în Dispensarul de la Tãtãrãni s-a încins o bãtaie cum nu prea s-a mai vãzut. Doctorita Maniu este acuzatã cã a sãrit s-o pãruiascã pe asistentã, i-a smuls telefonul, a îmbrâncit-o, iar, ca sã fie mai convingãtoare, si-ar fi adus si niste membri ai familiei în ajutor. Vãzându-se depãsitã de situatie, asistenta Mihaela Ifteni povesteste cã s-a urinat pe ea de fricã. “Vã dati seama cã e rusinos si pentru mine, si pentru familia mea, tot ceea ce s-a întâmplat. Nu am crezut cã vom ajunge aici”, spune, cu ochii în lacrimi, asistenta medicalã. În replicã, doctorita o trimite pe asistentã sã se verifice la Psihiatrie, lãsând sã se înteleagã cã totul ar fi doar o fabulatie. De fapt, cei mai multi dintre sãteni îi dau dreptate Mihaelei Ifteni. “Doctorita noastrã vede orice asistentã ca fiind o slugã. Asa o trata si pe doamna Corina, asistenta de dinainte, o scumpete de femeie, care stia sã se poarte frumos cu toti oamenii. Acum, doamna Mihaela a ajuns sã fie bãtutã, doar pentru cã voia salariul care i se cuvine”, spun cetãtenii. Medicul Valentina Maniu s-a justificat în fata echipelor de control, spunând cã asistenta poartã vina unor situatii încurcate în privinta gravidelor din comunã. A negat cã ar fi bãtut-o sau ar fi jignit-o pe asistenta Mihaela Ifteni.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ