11.6 C
Vaslui
20-mai-2022

DOCUMENTAR EXPLOZIV : 60 de artisti din Austria si România reflecteazã la propriul lor viitor artistic în carantinã!

INVITATIE ….Duminicã, 12 decembrie, de la ora 12.00 la sediul central al muzeului, va rula o nouã proiectie, din cele 8 propuse, pentru acest an, respectiv filmul „NewTogether – visions for a new together” ( Romania, Austria, 2020). În timpul perioadei de carantinã (lockdown) instituite dupã declararea pandemiei de COVID-19 în Europa, Forumul Cultural Austriac Bucuresti a invitat 60 de artisti din Austria si România sã reflecteze la propriul lor viitor artistic, precum si la modul în care arta lor si comunitãtile noastre se pot transforma în timpul si dupã finalul crizei sanitare.  Interventiile video pe care le-au trimis au fost postate pe paginile FCA Bucuresti de pe retelele de socializare. Este un proiect produs de Forumul Cultural Austriac Bucuresti, care nu trebuie ratat. 

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad vã invitã la un nou film din cadrul proiectului  KineDok powered by One World Romania, editia a 6-a. Duminicã, 12 decembrie a.c., de la ora 12.00 sunteti invitati, la sediul central al muzeului, sã urmãriti o nouã proiectie, din cele 8 propuse pentru acest an, respectiv filmul „NewTogether – visions for a new together” ( Romania, Austria, 2020). Concept by Thomas Kloiber / Andrei Popov si regizat de  Carmen-Lidia Vidu.  Societãtile noastre, în România, Austria sau în alte pãrti ale lumii, se schimbã în mod radical, sub ochii nostri. O privire proaspãtã asupra viitorului este imperios necesarã! În momentul de fatã, pandemia, globalizarea, schimbãrile climatice, inegalitãtile si tensiunile sociale, migratia, digitalizarea, lipsa de perspective si de credibilitate politicã sunt tot atâtea provocãri care îi înspãimântã pe multi dintre semenii nostri. În timpul perioadei de carantinã (lockdown) instituite dupã declararea pandemiei de COVID-19 în Europa, Forumul Cultural Austriac Bucuresti a invitat 60 de artisti din Austria si România sã reflecteze la propriul lor viitor artistic, precum si la modul în care arta lor si comunitãtile noastre se pot transforma în timpul si dupã finalul crizei sanitare.  Interventiile video pe care le-au trimis au fost postate pe paginile FCA Bucuresti de pe retelele de socializare. Foarte repede, au atras atentia a zeci de mii de oameni din ambele tãri. Având în vedere acest succes, echipa FCA Bucuresti a decis sã încredinteze binecunoscutei si apreciatei regizoare românce de teatru si de film, Carmen Lidia Vidu, productia unui documentar de amploare, plecând de la materialele video ale artistilor participanti.

KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfãsurându-se concomitent în 7 tãri partenere: Republica Cehã, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Polonia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de cãtre Asociatia One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre tãrile participante contribuie cu cele mai interesante documentare, care ruleazã apoi în sute de locatii din toate cele 7 tãri, generând astfel o comunitate culturalã impresionantã. Organizator national este Asociatia One World Romania. Parteneri sunt Institute of Documentary Film (Rep. Cehã), Filmtopia (Slovacia), Anthropolis (Ungaria), ReStart (Croatia), Activist 38 (Bulgaria), AdArte (Polonia). Cu sprijinul: Creative Europe – MEDIA Programme of the European Union, Centrul National al Cinematografiei,  UNHCR, Agentia ONU pentru Refugiati

Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here