spot_imgspot_img
6.5 C
Vaslui
26-feb.-2024

Documentarul „O nouã directie/A new shift”, film multipremiat, derulat la Muzeul din Bârlad! (FOTO)

- Advertisement -

DOCUMENTARE PREMIATE… Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad vã invitã la un nou film din cadrul proiectului  KineDok powered by One World Romania, editia a 8-a. Duminicã, 18 septembrie, începe cea de-a opta editie a programului european KineDok powered by One World Romania cu multipremiatul documentar O nouã directie/ A new shift (Jindřich Andrš, Republica Cehã, 2020). Proiectia va avea loc la sediul central al muzeului, din str. Vasile Parvan nr. 1, începând cu ora 11.30. Organizator local este dr. Mircea Mamalaucã, directorul muzeului bârlãdean, iar organizator national este Asociatia One World Romania.

KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfãsurându-se concomitent în 6 tãri partenere: Republica Cehã, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Georgia şi România, unde este coordonat de cãtre Asociatia One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre tãrile participante contribuie cu cele mai noi documentare, care ruleazã apoi în sute de locatii din toate cele 6 tãri, generând astfel o comunitate culturalã impresionantã. Proiectul se face remarcat prin abordarea sa aparte, proiectiile fiind sub formã de cineclub si desfãsurându-se pe tot parcursul anului în spatii cât mai accesibile. Publicul are sansa sã vadã o selectie deosebitã de filme, care nu circulã în cinematografele obisnuite si la care altfel nu ar avea acces. Mai mult decât atât, KineDok trece dincolo de experienta pasivã a sãlii traditionale de cinema, putând organiza dupã proiectiile de film dezbateri angrenante între public si diversi invitati locali si internationali. Publicul are astfel ocazia sã se implice activ în discutii cu regizori, protagonisti si specialisti din diferite domenii, si sã rãmânã astfel conectat nu doar la actualitatea româneascã, ci si la evenimente curente de naturã culturalã, socialã si politicã din întreaga lume.

Duminicã, 18 septembrie, începe cea de-a opta editie a programului european KineDok powered by One World Romania cu multipremiatul documentar O nouã directie/ A new shift (Jindřich Andrš, Republica Cehã, 2020).

„Tomas locuieste în zona industrialã a orasului Ostrava. Viata lui linistitã este tulburatã de închiderea minei Paskov, unde a lucrat peste 20 de ani. Asa cã se vede nevoit sã-si schimbe radical viata: dupã ce terminã un curs de programare dificil, descoperã cã abilitatea de a scrie cod nu este suficientã; mai dificilã este însãsi intrarea pe piata muncii. Dintr-o datã, Tomas primeste un rãspuns pozitiv si se angajeazã ca programator la o companie IT. Acum, el stã într-un birou cu aer conditionat, în fata unui ecran, scriindu-le email-uri colegilor de lângã el. Urmeazã întâlniri, sedinte de informare si de brainstorming. Este momentul ca Tomas sã-si punã o întrebare neplãcutã. Ce a pierdut?”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.