spot_imgspot_img
27.3 C
Vaslui
26-sept.-2023

Documente false la frontiera de la Albita, zi de zi!!!

- Advertisement -

INCREDIBIL… Politistii de frontierã din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita au descoperit si ieri, asupra a doi cetãteni din Republica Moldova, cinci documente cu însemnele autoritãtilor din România, care s-au dovedit a fi falsificate. Doi moldoveni de dincolo de Prut, au fost gãsiti cu cinci asemenea documente asupra lor: permise auto si cãrti de identitate false!! Este al treilea caz în aceastã sãptãmânã si al 8-lea de la începutul lunii august.

În data de 18 august, în jurul orelor 21.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albita – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalitãtilor de control pentru trecerea frontierei P.A., cetãtean al R. Moldova, în vârstã de 25 de ani. Pe 19 august dimineatã, în acelasi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalitãtilor de control pentru trecerea frontierei B.G., un alt cetãtean al R. Moldova, în vârstã de 20 de ani. În baza analizei de risc pe linia documentelor de cãlãtorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amãnuntit asupra mijloacelor de transport si asupra persoanelor, politistii de frontierã de la Albita descoperind, asupra celor doi bãrbati, trei permise de conducere cu însemnele autoritãtilor din R. Moldova si douã cãrti de identitate cu însemnele autoritãtilor române, care aveau imprimate fotografii ale unor alte persoane, precum si o fotografie a uneia dintre persoanele în cauzã.

„Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor descoperite, politiștii de frontierã au efectuat verificãri suplimentare si au constatat cã acestea nu îndeplinesc conditiile de formã si fond ale unor documente autentice, fiind false. Cu privire la cele constatate, cetãteanul P.A. a declarat cã cele patru documente (cartea de identitate si permisele de conducere) le-a primit de la un cetãtean din Chisinãu, pentru a le preda unui conational în Portugalia. În schimb, tânãrul de 20 de ani a declarat cã a achitat suma de 200 de euro unui conational pentru a obtine un document de identitate românesc, cu intentia de a folosi documentul pentru obtinerea unui loc de muncã în Italia. În ambele cauze se efectueazã cercetãri sub aspectul sãvârsirii infractiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.”, a precizat comisarul d epolitie Minodora Rãcnea, purtãtor de cuvânt al I.T.P.F. Iasi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.