spot_imgspot_img
5.8 C
Vaslui
20-apr.-2024

Doi actori talentați în plină ascensiune, ambasadori veritabili ai Vasluiului!

- Advertisement -
SUCCES!… Cei doi vasluieni vor fi personaje principale în noul serial „Clanul”, difuzat din toamnă, despre care reprezentanții PRO TV-ului susțin că are toate ingredientele pentru a fi un nou succes de audiență.

VIITOR… Doi dintre favoriții tinerei generații, Denis Hanganu și Marian Olteanu, considerați de cineaști drept exponenți de mare perspectivă ai cinematografiei românești, sunt vasluieni de obârșie și își menționează cu mândrie în reperele biografice faptul că aparțin acestor locuri. Cea mai recentă veste despre cei doi tineri actori arată că drumul lor profesional este în plină ascensiune. Concret, ambii vor fi personaje principale în noul serial „Clanul”, difuzat din toamnă, despre care reprezentanții PRO TV-ului susțin că are toate ingredientele pentru a fi un nou succes de audiență. Faptul că cei doi tineri vasluieni reușesc, iată, să se impună la nivel național, într-un domeniu deloc ușor, cu mulți aspiranți, multe orgolii și cu foarte mulți oameni talentați arată că ei cu siguranță au trasături artistice speciale, remarcate de regizori.

Între numeroșii vasluieni care fac în prezent cinste județului sunt, fără îndoială, și tinerii actori Denis Hanganu și Marian Olteanu. Ambii nu doar că au talent artistic, dar au și învățat temeinic, absolvind studii de specialitate, în București. Denis Hanganu a absolvit Colegiul Național „Cuza Vodă” din Huși, unde în cei patru ani de liceu era deja cunoscut ca un adolescent extrem de talentat, fiind cel care reușea să închege și să dea motive de entuziasm trupei de teatru de amatori a liceului, susținută de Casa de Cultură „Alexandru Giugaru”. Carismatic, Denis Hanganu nu a suprins pe nimeni când a reușit să intre primul la Facultatea de Teatru din Iași, dar pe care a lăsat-o pentru a urma cursurile UNTC București, unde, la fel, a luat notă maximă la admitere, impresionând comisia. Încă de pe atunci, tânărul originar din localitatea Râșești, comuna Drânceni, se contura ca un actor care va avea un cuvânt de spus pe scena românească.

Iată cât de mult pot conta uneori încurajarea și aprecierea celor din jur!

Într-un interviu relativ recent, oferit pentru adevarul.ro, Denis Hanganu povestea: „Dacă e să analizez retrospectiv, au fost câteva momente cheie în drumul meu spre actorie. Totul a pornit de la grădiniță. Aveam șase ani – din câte îmi amintesc acum – și nu știu ce rol am interpretat eu atunci, era ceva din „Iedul cu trei capre” de Octav Pancu. Și toată lumea mă lăuda! A contat mult pentru mine, eu fiind un copil destul de certat în familie, pentru că le cam răspundeam părinților, mă puneam în gură, cum spun moldovenii. Mai târziu, prin clasa a VII-a, doamna dirigintă mi-a dat un text de învățat, a ieșit bine pentru auditoriu, și iarăși m-au lăudat. Probabil că, primind atât de multe confirmări, s-or fi înlesnit, acolo, niște gânduri în mintea mea. Totul a culminat cu a doua săptămână din clasa a IX-a – se întâmpla într-o luni -, când a venit Ionuț Toader, un om pe care îl îndrăgesc foarte mult, și a scris pe tablă: „Probă pentru trupa de teatru a liceului”. Îți dai seama, pentru mine, la vremea respectivă, era ceva enorm. Țin minte și ora la care avea loc castingul: 13:30”, a spus Denis Hanganu.

„Cuvântul cheie pentru mine a fost „munca” și încă funcționează”

Exponent al aceleiași generații, Marian Olteanu are, de asemenea, un parcurs remarcabil în carieră. A terminat Liceul „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, iar apoi cursurile Facultății de Teatru din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografie din București. A jucat în multe piese de teatru, iar în 2018 a câștigat premiul pentru „Cea mai bună interpretare masculină” – rolul Printzul Mic din „Apa Vie“ de Daniel Chirilă, după Frații Grimm, regia și coregrafia Ștefan Lupu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povești” – București, 2018. În urmă cu ceva timp, Marian Olteanu a acordat un interviu site-ului viitorulromaniei.ro, unde a dezvăluit câteva lucruri despre sine: „Binențeles că este, dar trebuie să știi ce vrei. Cuvântul cheie pentru mine a fost „munca” și încă funcționează. Prin anul doi de facultate îmi inventasem un motto: „fii nike” just it, gen. Fără să tragi mai tare de tine, să încerci să te autodepăștești, nu știu cât de departe poți să ajungi. E bine să știi pentru tine că ai dat cât de mult ai putut”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

  1. Nu este nimeni plecat din Vaslui să se bată cu pumnul în piept că este născut în acest oraș. La toți le este rușine. Daca ne este rușine unde ne naștem suntem pierduți. Nu eu..eu sunt zero pentru acest județ. Voi artiștilor nu trebuie să uitați .voi culegeri roadele.toti fugiți și ne lăsați .toți plecați când vă vedeți conturile pline. Asta este arta?? De ce nu trăiți alaturi de noi??

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.