spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
28-sept.-2023

Doi bărbați, cercetați penal pentru utilizarea de documente false la controlul de frontieră

- Advertisement -
CONTROALE… La controlul de frontieră, cei doi conducători auto au prezentat, alături de documentele de identitate, și un permis de conducere cu însemnele autorităților din Ucraina, respectiv din R. Moldova care erau false.

DOCUMENTE FALSE… Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privința a doi bărbați, cu cetățenie R. Moldova, respectiv  Ucraina,  care  au prezentat la controlul de frontieră permise de conducere false.

Astfel, în data de 05 decembrie a.c., în jurul orei 01.35, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița-I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a ieși din țară, un cetățean din Ucraina, în vârstă de 28 de ani, conducând  un  autovehicul  înmatriculat  în Ucraina. Un alt caz a fost înregistrat în data de 02 decembrie a.c., în jurul orei 20.35, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița-I.T.P.F. Iași, unde s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a ieși din țară, un bărbat cu cetățenie R. Moldova, în vârstă de 32 de ani, conducând un autovehicul înmatriculat în R.Moldova.  La controlul de frontieră, cei doi conducători  auto au prezentat, alături de documentele de identitate, și un permis de conducere cu însemnele  autorităților din Ucraina, respectiv din R. Moldova. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor,  au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că acestea nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, fiind false. Totodată, în urma consultării  bazelor de date, s-a stabilit că cetățeanul ucrainian nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. „Cu privire la cele constatate, cetățeanul din R.Moldova a declarat că și-a pierdut permisul de conducere valabil deținut, motiv pentru care a apelat la un concetățean ale cărui date nu le cunoaște, cunoscut pe internet, care, contra  sumei  de 150 de euro, i-a procurat  permisul  prezentat la control.   În ambele cauze, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, iar cetățeanul ucrainean este cercetat și pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, a precizat comisarul de poliție Irina Mirică, purtător de cuvânt al STPF Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.