Doi bârlãdeni arestati pentru tâlhãrie calificatã!

LA RÃCOARE…Doi tineri, Iosif Albert Ionut si Rosu Cornel George, de 19, respectiv 21 de ani, din municipiul Bârlad, au primit mandate de arestare preventivã pentru sãvârsirea infractiunilor de tâlhãrie calificatã si efectuarea de operatiuni financiare în mod fraudulos. Au tâlharit un bãtrân de 75 de ani, din Bârlad, într-o scarã de bloc, sustrãgând mai multe bunuri printre care si cardul bancar al bãtrânului pe care l-au golit. Politistii au depistat cã cei doi sunt autorii mai multor tâlhãrii din perioada 2019 – 2021, iar procurorul de caz i-a prezentat instantei cu propunerea de emitere a mandatului de arestare preventivã pentru 30 de zile. Judecãtorul de drepturi si libertãti i-a trimis direct în arestul IJ Vaslui pentru 30 de zile!

Politistii Biroului de Investigatii Criminale al Politiei Municipiului Bârlad au probat activitatea infractionalã a doi tineri, Iosif Albert Ionut de 19 si, respectiv, Rosiu Cornel George, de 21 de ani, din Bârlad, bãnuiti de comiterea infractiunilor de tâlhãrie calificatã si efectuarea de operatiuni financiare în mod fraudulos .

Au tâlhãrit un bãtrân în scara blocului!

În urma cercetãrilor efectuate, politistii au stabilit faptul cã, în ziua de 16 ianuarie a.c., la ora 18.30, persoana vãtãmatã, un bãrbat de 75 de ani, din Bârlad, care se afla într-o scarã de bloc de pe strada Siret, din municipiului Bârlad, ar fi fost abordat de cãtre cei doi tineri bãnuiti de comiterea infractiunilor si deposedat, prin violentã, de geanta personalã în care avea mai multe bunuri, printre care cardul bancar pe care avea lipit codul pin, portmoneul cu bani si telefonul mobil. Totodatã, politistii au stabilit cã dupã comiterea faptei, cei doi tineri ar fi sustras, de pe cardul bancar al persoanei vãtãmate, suma de 1400 lei.

A bãtut si tâlhãrit un minor de 16 ani, pentru un telefon si 16 lei!

Mai mult, în data de 26 noiembrie 2020, la ora 18.40, Iosif Albert Ionut, tânãrul de 19 ani mai sus-mentionat, ar fi deposedat, prin violentã, de telefonul mobil si de suma de 16 lei, si un minor de 16 ani, din Bârlad, care se afla la acel moment pe bulevardul Epureanu din municipiul Bârlad. Prejudiciul în cauzã este estimat la aproximativ 1.500 de lei si a fost recuperat.

Au ajuns unde le este locul: la puscãrie!

„ În data de 31 ianuarie a.c., ca urmare a administrãrii probatoriului, fatã de persoanele bãnuite s-a luat mãsura retinerii pentru o perioadã de 24 de ore, iar în cursul aceleiasi zile, acestia au fost prezentati Judecãtoriei Bârlad care a dispus arestarea lor preventivã pentru 30 de zile. Cercetãrile sunt continuate de cãtre politisti, în vederea probãrii întregii activitãti infractionale.”, a precizat Loredana Stavãr, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Sentinta: mandate de arestare pentru 30 de zile!

„Admite propunerea de arestare preventivã formulatã de Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad, în dosarul numãrul 6961/P/2019 privind pe inculpatii:

  1. IOSIF ALBERT-IONUT, pentru sãvârsirea în concurs a urmãtoarelor 4 infractiuni: tâlhãrie calificatã, prev. de Codul penal, data sãvârsirii: 21.10.2019, ; tâlhãrie calificatã, faptã prevãzutã si pedepsitã de Codul penal, data sãvârsirii: 26.11.2020, ; tâlhãrie calificatã, faptã prev. de Codul penal, data sãvârsirii: 16.01.2021, si efectuarea de operatiuni financiare în mod fraudulos, data sãvârsirii 16.01.2021.
  2. ROSU CORNEL-GEORGE, pentru sãvârsirea în concurs a urmãtoarelor 2 infractiuni: complicitate la infractiunea de tâlhãrie calificatã si efectuare de operatiuni financiare în mod fraudulos. Dispune arestarea preventivã a inculpatului Iosif Albert- Ionut, pentru durata de 30 zile începând cu data de 31.01.2021, pânã la data de 01.03.2021, inclusiv. Dispune arestarea preventivã a inculpatului Rosu Cornel-George, pentru durata de 30 zile începând cu data de 31.01.2021, pânã la data de 01.03.2021, inclusiv.”, este sentinta datã de magistratii bârlãdeni.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ