-5.3 C
Vaslui
07-feb.-2023

Doi bãtrâni fãrã vedere, abandonati în sãrãcie si greu, salvati de oameni care se bucurã sã facã bine!

- Advertisement -

AJUTOR… Imaginile cu conditiile în care trãiau doi bãtrâni din Pãdureni, ambii cu probleme de vedere, singuri si fãrã niciun sprijin, au devenit virale pe internet! Locuintele aproape ruinate si cufundate în gunoaie, dar si chinul bietilor oameni i-au înduiosat pe multi care au vrut sã ajute. Marinicã Lila, huseanul care face în felul lui un voluntariat atipic, a ajuns mai degrabã la ei si, cel putin într-unul din cazuri, a reusit ca pe baza ajutorului unui donator inimos, sã îi schimbe bãtrânului viata. Ambii bãtrâni au fost dusi la medic, în Iasi, iar unul deja a fost operat si vede.

„Dacã te uiti la asemenea cazuri, îti dai seama cât de crud poate deveni destinul, când ajungi bãtrân si singur. Si nu mai însemni nimic pentru nimeni. Poate ar trebui sã ne uitãm mai mult la necãjitii de lângã noi”, au reactionat cei care au rãmas uluiti de imaginile sãrãciei în care trãiau Marcel si Valeru, fiecare în casele lor din Pãdureni. Cei doi au în comun faptul cã au probleme de vedere. Lumea spune cã sunt „orbi”, însã o operatie le-ar putea reda cât de cât vederea. În cazul lui Marcel, minunea s-a întâmplat, cãci Marinicã Lila, vãzându-i cazul pe o retea de socializare, a ajuns la el, i-a fãcut curat în casã, ba chiar i-a mobilat locuinta si l-a dus si la operatie, la Iasi. Banii cu care s-au fãcut toate acestea au fost ai acelui donator inimos, Eugen Dobre, care a mai ajutat oameni necãjiti din zona Husi.

Marcel a fost deja operat si vede! A început sã se ducã la muncã, cu ziua

„Eu când am mers acolo, la Marcel, m-am speriat în ce conditii trãia. El dacã nu vede, transformase casa într-un morman de gunoi. Am fãcut apel pentru a-l ajuta, iar domnul Dobre, un om cu inimã de aur, a zis cã îl va ajuta si pe el. Am fãcut curat aici, a iesit frumos, i-am luat mobilier si l-am dus la operatie, la Iasi. Dar când eram eu acolo, vecinii mi-au spus cã ne-am face mare pomanã, dacã l-am ajuta si pe alt orb, care nu stã prea departe si care tot singur este, necãjit si vai de lumea lui în ce conditii trãieste. Am mers, asadar, si la Valeru. Ei nu sunt chiar orbi, dar cataracta i-a afectat tare. M-am speriat de ceea ce am vãzut si la Valeru. Fereascã Dumnezeu! Am spus cã trebuie si el ajutat. Am zis cã le fac curat, dar cel mai important este sã fie dusi la medic. Am fost la Iasi cu el, la clinicã. Deja, Marcel a fost operat si vede, a si plecat la muncã cu ziua prin Pãdureni, la tãiat la vie, iar Valeru are programatã operatia pe 13 mai. Nu i-am dus murdari la medici, i-am spãlat, i-am bãrbierit, le-am dat haine curate. Erau alti oameni. Domnul Dobre a plãtit tot. Eu am muncit si am fãcut fapta bunã. Unii mã criticã, dar sã vinã ei sã facã mai mult decât mine”, a spus Marinicã. Imaginile de la fata locului, din cele douã locuinte si cu cei doi bãtrâni ajutati, nu mai au nevoie de niciun comentariu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.