22 C
Vaslui
02-iul.-2022

Doi bebeluşi cu probleme grave de sănătate au fost transferaţi din Ucraina în România, cu salvarea şi elicopterul

Doi bebeluşi de doar câteva zile au ajuns în România, din Ucraina, cu grave probleme de sănătate, unul confruntându-se cu sepsis, iar cel de-al doilea cu afecţiune hematologică.

Doi bebeluşi, un băieţel de cinci zile şi o fetiţă de 14 zile, cu probleme grave de sănătate au fost transportaţi cu o ambulanţă ucraineană până la punctul de frontieră cu România, în vama Siret, fiind mai apoi predaţi echipajelor SMURD, aflate la faţa locului.

În vederea operaţionalizării urgente a întregii misiuni complexe de salvare au fost imediat activate resursele din proximitate.

Astfel, băieţelul de numai cinci zile a fost transportat cu un elicopter SMURD al Punctului De Operare Aeromedical Iaşi la aeroportul din Suceava, ca mai apoi acesta să fie predat echipajelor medicale SMURD care deserveau aeronava SMURD Cessna Citation V, configurată pentru misiuni de evacuare medicală. Odată predat băieţelul, acesta a fost transportat în siguranţă la Timişoara pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impun.

Citeste mai mult: adev.ro/r8s8gw

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here