2.6 C
Vaslui
03-dec.-2022

Doi copii gemeni s-au blocat în apartament la etajul IV! Părinții au cerut ajutor pompierilor!

- Advertisement -

SALVAȚI… Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale, între care și o autoscară de lucru la înălțime pentru deblocarea a doi copii rămași blocați într-un apartament din municipiul Bârlad, strada Lirei, bloc E1. Apelul a fost făcut la 112, în jurul orelor 14.00. Pompierii au întâmpinat dificultăți din cauza ocupării spațiului public din fața blocului, neputând acționa cu autoscara, așa că au forțat ușa. Copiii era în stare bună, dar părinții au avut o ieșire nervoasă la adresa pompierilor, care au refuzat să coboare de pe acoperiș, cu funia, în balconul de la etajul IV.

Părinții celor doi gemeni au condus pe cineva venit în vizită și având cheia de la ușă (care se închidea automat) nu și-au făcut probleme. Când au vrut să intre înapoi în apartamentul situat la etajul IV, au constatat că micuții au băgat o cheie pe interior, blocând astfel yala ce nu mai putea fi accesată din exterior.

“La sosirea echipajelor de intervenție, în apartament erau blocați doi copii în vârstă de doi ani, părinții fiind agitați în exterior. Din cauza unor autoturisme amplasate necorespunzător dar și a unor arbori netoaletați, autoscara nu a putut fi ridicată până la etajul patru. Pompierii au reușit să între în apartament prin forțarea ușii, copiii fiind predați părinților.”, a precizat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Precizăm că părinții copiilor erau agitați pentru că nu prea au fost de acord cu forțarea ușii, cerând pompierilor bârlădeni să coboare de pe acoperișul blocului, care este făcut din azbest, în balcon. Din păcate, pompierii au refuzat acest lucru, deoarece de la incidentul din Constanța, de acum doi ani, când un pompier a încercat să coboare cu corzile de pe bloc, într-un apartament care era incendiat, iar corzile s-au rupt în tablele de pe acoperiș, iat salvatorul a murit după ce a căzut de la etajul 7, li s-a interzis să mai facă astfel de operațiuni riscante. Și, în cazul de astăzi, nici nu era viața nimănui în pericol, așa că forțarea ușii a fost cea mai bună soluție. Mai trebuie menționat că ocuparea documeniului public, care împiedică salvarea de persoane în cazul unor accidente sau incendii, este și ea interzisă de lege. Autoritățile locale ar trebui să ia măsuri imediat, până nu se ajunge la un caz mai grav!

Nu au fost probleme deosebite.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.