30.3 C
Vaslui
28-iun.-2022

Doi elevi ai Liceului Kogãlniceanu, premiati la Olimpiada de Lingvisticã, faza nationalã!

PREMIANTI…Doi elevi ai Liceului „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui au obtinut rezultate foarte bune la faza nationalã a Olimpiadei de Lingvisticã din România. Elevii Grigoriu Iarina clasa a IX-a, prof. Bahman Mihaela-Dumitrița și Grecu Șerban, clasa a XI-a, prof. Munteanu Laura Mihaela, au fost recompensati cu mentiuni, calificându-se astfel la etapa urmãtoare a olimpiadei, ce presupune participarea la Asia Pacific Linguistics Olympiad.

În data de 19 martie 2022 s-a desfãșurat etapa naționalã a Olimpiadei de Lingvisticã din România (OLR), organizatã de Ministerul Educației, olimpiadã la care au participat 1101 elevi la secțiunea Performanțã. Aceastã etapã a olimpiadei s-a organizat în centre de evaluare, sub supravegherea profesorilor, pentru a respecta prevederile legale. Printre cei 110 elevi calificați la etapa urmãtoare a olimpiadei, etapã ce presupune participarea la Asia Pacific Linguistics Olympiad, județul Vaslui are doi reprezentanți, ambii recompensați cu mențiuni la nivel național.

Elevii Grigoriu Iarina, clasa a IX-a, prof. Bahman Mihaela-Dumitrița, și Grecu Șerban, clasa a XI-a, prof. Munteanu Laura Mihaela, sunt de la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui. Etapa din 21 aprilie 2022, participarea la Asia Pacific Linguistics Olympiad – APLO -, unde România participã în calitate de țarã invitatã, presupune rezolvarea de cãtre elevi a 5 probleme într-un interval de 5 ore.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here