11.9 C
Vaslui
06-oct.-2022

Doi minori din Bârlad, tâlhărie cu briceagul! Unul a fost arestat! Victima are doar 13 ani…

- Advertisement -

NEEDUCAȚI Polițiștii Biroului Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au documentat și probat activitatea infracțională a doi minori, bănuiți de comiterea unei infracțiuni de tâlhărie calificată, în data de 19 septembrie a.c., în Parcul “V.I. Popa” din Bârlad .

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Biroului Investigații Criminale Bârlad au stabilit că în data de 19 septembrie a.c., la ora 15.10, aflați în parcul “V.I. Popa”, minorii cercetați ar fi deposedat, prin amenințări, un alt minor, în vârstă de 13 de ani, din comuna Iana, județul Vaslui, de o sumă de bani. Unul dintre minori s-ar fi folosit de un briceag pentru a amenința persoana vătămată. În urma probatoriului administrat, în data de 22 septembrie a.c., polițiștii bârlădeni i-au reținut pe cei doi minori, pentru o perioadă de 24 de ore. Aceștia au prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru dispunerea unei măsuri preventive. Unul dintre ei, Rîpan Virgil Marian, a primit 30 de zile de arestare preventivă.

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad în dosarul de urmărire penală. Dispune arestarea preventivă a inculpatului R.V.M. pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, (faptă din data de 19.09.2022, persoană vătămată R.G.), pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 23.09.2022 până la data de 22.10.2022 inclusiv; Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul R.V.M”, este sentința dată.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bârlad, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activității infracționale a minorilor.

Recomandări pentru prevenirea infracțiunilor de tâlhărie

Evitați deplasările pe trasee situate în zone mai puțin circulate (câmpuri, parcuri, șantiere);

Dacă din diverse motive trebuie să circulați după lăsarea întunericului, ocoliți locurile neiluminate ori în care se află unități cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează băuturi alcoolice;

Când observați că sunteți urmăriți de un individ (sau mai mulți), deplasați-vă prin zone intens circulate (chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului) și adresați-vă primului polițist întâlnit;

Nu vă afișați ostentativ cu obiecte de valoare (lănțișoare, brățări, telefoane mobile atârnate la gât);

Nu vă lăsați atrași în locuri dosnice de către persoane care oferă spre vânzare diverse produse/servicii.

 În spații comune ale ale imobilelor:

Nu permiteți persoanelor străine să intre în locuința dumneavoastră, indiferent de motivele invocate.

La intrarea în imobil fiți foarte atenți pentru a observa dacă în hol sau în zonele întunecate nu se află persoane suspecte, pretabile la comiterea de infracțiuni; nu stați cu spatele spre aceste locuri. Nici măcar atunci când deschideți sau încuiați ușa nu trebuie să pierdeți din vedere aceste lucruri.

Orice persoană necunoscută care staționează fără motiv în spațiile comune ale blocurilor trebuie îndepărtată de urgență; alertați mai mulți vecini, iar dacă este cazul, apelați la cea mai apropiată unitate de poliție.

Dacă sunteți agresați nu aveți rețineri în a țipa, o astfel de reacție îl poate determina pe infractor să vă lase în pace și să părăsească în grabă locul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. De când s-au făcut milițieni, comunitarii nu-i mai vezi prin parcuri, dom primar în cimitire unde erau comunitarii de ce nu mai aveți pază, de se fura florile și ghivecele de pe morminte?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.