spot_imgspot_img
6.5 C
Vaslui
26-feb.-2024

Doi moldoveni au vrut sã treacã Vama Albita cu cãrti de identitate false!

- Advertisement -

NU E VOIE!…Politistii de frontierã din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita efectueazã cercetãri în privinta a doi cetãteni din Republica Moldova asupra cãrora au fost descoperite douã cãrti de identitate, similare celor emise de autoritãtile române, documente ce s-au dovedit a fi false.

În data de 02 septembrie a.c., în jurul orei 12.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albita – I.T.P.F. Iasi, s-a prezentat pentru efectuarea formalitãtilor de control pentru a intra în România, un cetãtean din Republica Moldova, în vârstã de 39 de ani, pasager al unui autocar cu destinatia Italia. Câteva ore mai târziu, în jurul orei 16.30, în acelasi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalitãtilor de control, un cetãtean din Republica Moldova, în vârstã de 37 de ani, pasager al unui autoturism care se deplasa spre Germania.

„Pe timpul efectuãrii verificãrilor la frontierã, printre documentele prezentate pentru control,  colegii nostri au observat cã cei doi bãrbati  posedã douã cãrti de identitate similare celor emise de autoritãtilor române, având imprimate datele si fotografiile acestora. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor descoperite, politistii de frontierã au efectuat verificãri suplimentare si au constatat cã acestea nu îndeplinesc conditiile de formã si fond ale unora autentice, fiind false. Cu privire la cele constatate, cei doi bãrbati au declarat politistilor de frontierã cã au procurat documentele de la persoane cunoscute în urma unor anunturi gãsite pe diferite site-uri, cãrora le-au plãtit sumele de 200 si 150 de euro, în vederea facilitãrii încheierii unor contracte de muncã pe teritoriul Italiei, respectiv al Germaniei. Politistii de frontierã efectueazã cercetãri sub aspectul sãvârsirii infractiunii de fals material în înscrisuri oficiale”, a precizat comisarul de politie Irina Miricã, purtãtor de cuvânt al SPTF Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.