19.8 C
Vaslui
28-iun.-2022

Doi moldoveni depistați cu cărți de identitate false, opriți din drumul către Germania!

GHINION… Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au descoperit două cărți de identitate false asupra a doi bărbați cu cetățenie R. Moldova. Bărbații au declarat polițiștilor de frontieră că au procurat cărțile de identitate descoperite la controlul de frontieră prin intermediul unui conațional, ale cărui date nu le cunosc, contra sumei de 300 euro fiecare și că intenționau să folosească documentele pentru a se angaja în Germania.

În Punctul de Trecere a Frontierei Albița – I.T.P.F. Iași, pe 26 noiembrie a.c., în jurul orei 15.15, s-au prezentat pentru a intra în țară, ca și pasageri într-un autocar, cursă regulată pe ruta Chișinău-Berlin, doi bărbați cu cetățenie R. Moldova, în vârstă de 50 de ani, respectiv, 27 de ani.

“În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra vehiculului și persoanelor, ocazie cu care au fost descoperite ascunse, în borseta  personală a unuia și, respectiv, în pantoful tânărului, câte o carte de identitate cu însemnele autorităților române, având  imprimate datele și fotografiile proprii. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, fiind falsuri.   Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  fals material în înscrisuri oficiale”, a precizat subcomisarul de poliție Irina Mirică, purtător de cuvânt al STPF Vaslui.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here