9.2 C
Vaslui
27-mart.-2023

Doi șoferi moldoveni fără permis de circulație în România, prinși la Albița

- Advertisement -
PRINȘI… Doi șoferi s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a ieși din țară pe la Albița, dar nu aveau permis de a circula cu mașinile prin România.

TUPEU DE MOLDOVEAN… Polițiștii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privința a doi conducători auto care au fost depistați conducând autovehicule care nu aveau drept de circulație pe drumurile publice din România. Ambii s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a ieși din țară pe la Albița și niciunul nu avea permis de a circula cu mașinile prin România. Și totuși au făcut-o, până la Albița, unde s-au opus polițiștii de frontieră și le-au făcut dosare penale.

Pe 06 iulie a.c., în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița -I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a ieși din țară, un bărbat cu cetățenie Bulgaria și R. Moldova, în vârstă de 37 de ani, care conducea un autoturism înmatriculat în Germania. „La controlul de frontieră, în urma verificării documentelor prezentate la control pentru autoturismul în cauză, colegii noștri au constatat că mijlocul de transport are atribuite numere de înmatriculare cu valabilitate teritorială limitată, pentru teritoriul Germaniei. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că nu avea cunoștință despre faptul că autoturismul nu are drept de circulație pe drumurile publice din România”, a spus comisarul de poliție Irina Mirică, purtător de cuvânt al SPTF Vaslui. Câteva ore mai târziu, în același punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a ieși din țară, un alt bărbat cu cetățenie R. Moldova, în vârstă de 49 de ani, care conducea un autocamion înmatriculat în Slovenia. „Existând suspiciuni cu privire la situația juridică a autocamionului în cauză, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că acesta este înmatriculat cu un număr provizoriu, a cărui perioadă de valabilitate a expirat la data de 02.07.2022 și nu figurează în bazele de date ca fiind înmatriculat pentru a putea circula pe drumurile publice din România. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în ambele cauze sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, a mai precizat comisarul de poliție Irina Mirică, purtător de cuvânt al SPTF Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.