3.8 C
Vaslui
09-dec.-2022

Doi tineri au murit înecati în râul Bârlad (foto)

- Advertisement -

A încercat sã-si salveze prietenul si a plãtit cu viata!

TRAGEDIE O baie i-a costat viata. Asearã, doi adolescenti, de 15 si 19 ani, din judetul Vaslui, au pierit în apele râului Bârlad, sub privirile disperate ale celor douã fete cu care veniserã la scãldat. Dupã aproape douã ore de cãutãri, scafandrii au scos la suprafatã trupul tânãrului de 19 ani, de la o adâncime de peste cinci metri. Celãlalt a fost cãutat de pompieri pânã la cãderea întunericului, sub privirile neputincioase ale rudelor.

TRAGEDIE. Marian Fodor (19) si Rãzvan Ofileanu (15 ani) erau elevi la Liceul „Ion Mincu” din Vaslui. Dupã orele de curs, au iesit din cãmin sã se plimbe cu douã fete, una dintre ele fiind verisoarã cu Marian. Au decis sã meargã pe malul Bârladului, sã facã o baie. Bãietii au intrat în apã, fãrã sã se gândeascã la nimic rãu. La un moment dat însã, unul dintre ei si-a dat seama cã apa e prea adâncã si nu putea face fatã curentului. A strigat dupã ajutor, iar prietenul lui a înotat cãtre el, în speranta ca îl va salva. Au pierit amândoi sub sub privirile îngrozite ale celor douã fete, care îi urmãreau de pe mal. Disperate, au sunat la 112 si au chemat în ajutor medicii si pompierii. Din pãcate, pentru amândoi era prea târziu. Trupul bãiatului de 19 ani a fost scos de scafandri dupã aproape douã ore. Prãbusiti de durere, pãrintii lor nu îsi puteau explica ce cãutau copiii lor în zona Termica si cum a fost posibilã o asemenea nenorocire.

„Cele douã martore sustin cã prietenii lor s-au dus dintr-o datã la fund, fãrã sã mai poatã face ceva pentru a se salva. Cel mai probabil, ei au fost prinsi de curentii existenti în acea bulboanã din râul Bârlad, unde intraserã sã se scalde. Din pãcate, nu au existat nici persoane prin zonã care sã stie sã înoate sã le sarã în ajutor”, a declarat purtãtorul de cuvânt al ISU Vaslui, Alina Poianã. La ora închiderii editiei, echipele de interventie de la ISU Vaslui cãutau în continuare trupul bãiatului de 15 ani. Desi este o zonã periculoasã, cu bulboane adânci si curenti puternici, foarte multi vasluieni aleg sã se rãcoreascã aici în zilele caniculare fãrã sã se gândeascã la riscuri. Localnicii sperã ca mãcar acum autoritãtile sã ia mãsuri si sã interzicã scãldatul în zonã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

29 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.