spot_img
27.7 C
Vaslui
22-iul.-2024
spot_img

Profesorii Dan Pracsiu și Daniela Croitoru, decorați de președintele României cu Ordinul “Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler

- Advertisement -

Doi dascăli din județul Vaslui au fost decorați de președintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul “Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler. Este vorba despre profesoara de istorie Daniela-Ramona Croitoru de la Liceul „Ştefan Procopiu” din Vaslui și prof. de informatică Dan Pracsiu de la Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” din Vaslui. Doar profesorul Pracsiu a fost prezent astăzi, de Ziua Națională a României, la ceremonia desfășurată la Palatul Cotroceni, prof. Croitoru a lipsit, probabil, din cauza unor probleme. Decorațiile au fost acordate “în semn de apreciere pentru profesionalismul și dăruirea puse în slujba actului educațional, contribuind în mod exemplar la formarea intelectuală și civică a tinerelor generații”.

Sursa foto: Facebook/Daniela Pracsiu
Sursa foto: Facebook/Daniela Pracsiu

Cei doi profesori au obținut, de-a lungul anilor, rezultate extraordinare cu elevii vasluieni. Dan Pracsiu este profesorul care l-a ajutat, în 2017, pe Andrei Popa, fost elev al Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, să câștige o medalie de aur la Turneului de Informatică Shumen din Bulgaria și o medalie de aur la Olimpiada Europei Centrale de Informatică. Anul acesta a coordonat, alături de fostul olimpic Ioan-Bogdan Iordache, echipa României la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale. Alături de cei doi dascăli, de Ziua Națională a României, au fost decorați mai mulți profesori din țară, precum și cadre medicale. Profesorul universitar doctor Constantinoiu Silviu, medic la Spitalul Clinic Sf. Maria din Bucureşti, a primit Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Ofiţer.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.