17.4 C
Vaslui
05-oct.-2022

Doina Silistru, 100% prezentã în Parlament!

- Advertisement -

ACTIVITATE… De ani de zile, se spune cã parlamentarii nostri sunt alesi, dar chiulesc mai apoi de la sedintele din Camera Deputatilor sau Senat. Nu este cazul senatorului PSD de Vaslui, Doina Silistru, care a fost prezentã la toate cele 49 de sedinte ale Senatului României si cele comune, Camera Deputatilor si Senat. În total, în sesiunea legislativã trecutã, senatoarea Silistru a avut 17 întrebãri si 9 interpelãri, la care s-au adãugat 41 de luãri de cuvânt în plen, pe probleme specifice judetului Vaslui. Este de notorietate faptul cã Vasluiul are un senator care înregistreazã cele mai bune prezente la sedinte dintre toti parlamentarii, în mandatele trecute Doina Silistru fiind nominalizatã de Institutul de Politici Publice pentru activitatea sa în Parlamentul României. Presedinta organizatiei judetene de femei PSD este unul dintre cei mai activi parlamentari ai judetului, lucru recunoscut de toate organizatiile de sondare a opiniei publice.

Printre alte probleme, senatorul Silistru a solicitat ministrului Muncii un rãspuns la situatia grea în care se aflã asistentii maternali din judet, în conditiile unor proteste din partea acestora, privind sumele restante. În rãspunsul primit de la acest minister se aratã faptul cã restantele respective se înregistreazã din anul 2009, fiind reportate din an în an pânã în prezent. Ministrul Mariana Câmpeanu a dat asigurãri cã bugetul anului 2013 a cuprins sumele restante, precum si mentinerea plãtilor la zi. Nu se stie dacã se va întâmpla acest lucru, rãmâne de vãzut când se vor tine de cuvânt guvernantii. O altã problemã ridicatã de senatorul Silistru a vizat situatia în care se aflã Spitalul din Negresti. Ministerul Sãnãtãtii a comunicat punctul sãu de vedere, conform cãruia aceastã fostã unitate sanitarã figureazã pe anexa nr. 2 la HG nr.212/2011 pentru aprobarea Programului de interes national “Dezvoltarea retelei nationale de cãmine pentru persoanele vârstnice”, iar personalul a fost redistribuit altor unitãti. La 1 iunie 2012, administratia publicã localã a preluat managementul pentru a-l transforma într-un centru de sãnãtate multifunctional fãrã personalitate juridicã. În functie de starea de sãnãtate a cetãtenilor din Negresti si localitãtile limitrofe se vor stabili specialitãtile medicale si tipul de furnizori de servicii, a comunicat ministrul Sãnãtãtii.

Copiii abuzati, în atentia senatorului PSD de Vaslui

În acest mandat parlamentar, una din prioritãtile parlamentarului vasluian a vizat situatia copiilor abuzati, dat fiind faptul cã judetul Vaslui are numeroase astfel de cazuri, de multe ori mediatizate. Întrebarea senatoarei Silistru a fost legatã de ceea ce s-ar putea face pentru reducerea numãrului de abuzuri asupra copiilor. Întrebarea a fost cu referire la un numãr de 427 de copii neglijati sau abuzati din judetul Vaslui, în special de cãtre pãrinti, de la violentã fizicã si sexualã pânã la abuz emotional si exploatare prin muncã. Rãspunsul ministerului de profil nu a întârziat. Doina Silistru a fost informatã cã, în vederea diminuãrii fenomenului de abuz si neglijare a copilului, UNICEF, cu sprijinul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Vârstnice, în parteneriat cu DGASPC din judetele Bacãu, Botosani, Buzãu, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui si Vrancea, implementeazã încã din anul 2011 proiectul “Prima prioritate: niciun copil invizibil”. Anul trecut, anuntã conducerea Ministerului Muncii, un numãr de 12000 de copii aflati în aceastã situatie au beneficiat de sprijinul autoritãtilor.

A participat, la Istanbul, la Adunarea Parlamentarã a OSCE

“În prima sesiune parlamentarã din anul 2013 am efectuat o deplasare în strãinãtate. Am fãcut parte din delegatia Parlamentului României la Adunarea Parlamentarã a OSCE si am participat, în perioada 29 iunie-3 iulie, la Istanbul, la cea de a 22-a Sesiune Anualã a Adunãrii, gãzduitã de Marea Adunare Nationalã a Turciei. La ceremonia inauguralã, s-au adresat Adunãrii domnul Wolfgang Grossruck (Austria), presedintele AP OSCE, domnul Leonid Kozhara, presedintele în exercitiu al OSCE, ministrul de externe al Ucrainei, domnul Ahmet Davutoglu, ministrul de externe al Turciei, domnul Cemil Cicek, presedintele Marii Adunãri Nationale a Turciei si domnul Lamberto Zannier, Secretarul General al OSCE. Lucrãrile s-au desfãsurat în plen si în cele trei comisii generale – comisia pentru probleme politice si de securitate, comisia pentru probleme economice, stiintã, tehnologie si mediu si comisia pentru democratie, drepturile omului si probleme umanitare – unde au fost examinate rapoarte si au fost adoptate rezolutii pe tema generalã <<Helsinki>>. În ultima zi a reuniunii a fost adoptat Documentul final al Sesiunii Anuale a AP OSCE, care include rezolutiile adoptate în comisii, precum si alte rezolutii <<suplimentare>> pe teme de actualitate precum: transparenta si responsabilitatea în cadrul institutiilor OSCE; procesul de solutionare a conflictului transnistrean; criza umanitarã din Siria; Guantanamo; Belarus” – senator PSD de Vaslui, Doina Silistru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.