17.4 C
Vaslui
05-oct.-2022

Doina Silistru: „Cei de la Chevron vor sã distrugã mediul”

- Advertisement -

Cotidianul Vremea Nouã publicã opinia tuturor parlamentarilor din judetul Vaslui cu privire la posibilitatea exploatãrii gazelor de sist în judetul Vaslui. Vasluienii s-au pronuntat contra. Sã vedem ce vor face alesii nostri pentru ca vocea vasluienilor sã fie auzitã si respectatã! Astãzi facem publicã opinia senatorului Doina Silistru.

POZITIA PARLAMENTARILOR VASULIENI PRIVITOARE LA CAZUL CHEVRON

OPINIE Societatea civilã si parlamentarii judetului se unesc în efortul de a arãta faptul cã Chevron pregãteste un masacru ecologic în judetul Vaslui. De la Viena, unde are de rezolvat probleme parlamentare, senatorul PSD de Vaslui, Doina Silistru, trage un semnal de alarmã cãtre Uniunea Europeanã. „Nu sunt de acord cu modul în care aceastã companie americanã vrea sã extragã gazele de sist din judetul Vaslui! Nu sunt de acord, din punct de vedere al tehnologiilor pe care vor sã le foloseascã si care mie nu-mi inspirã deloc încredere. Recunosc, nu sunt de specialitate, însã din câte m-am documentat lucrurile nu sunt deloc în ordine si trebuie sã tragem cu totii un semnal de alarmã. Dacã Uniunea Europeanã va fi de acord cu extragerea acestor gaze pe baza unor metode mai avansate, care sã nu distrugã mediul înconjurãtor, s-ar putea pune în discutie acest subiect. Pânã atunci, mã declar împotriva extragerii gazelor de sist pe baza tehnologiilor din prezent. Nu sunt de acord cu metodele prin care vor sã extragã gazele”, spune senatorul Silistru.

„Vor sã distrugã mediul înconjurãtor si sã polueze apa din subsol”

Parlamentarul vasluian spune cã semnalul de alarmã vine si dintr-un punct de vedere care a pus pe gânduri conducerea judetului. De câtiva ani, Vasluiul traverseazã perioadã de secetã care au uscat de tot barajele de acumulare si pun probleme în alimentarea cu apã a oraselor. „Metodele de extractie ale celor de la Chevron, am vãzut din documentare, nu sunt dintre cele mai bune si pot distruge mediul înconjurãtor si resursele de apã ale judetului Vaslui. Este un semnal de alarmã pe care-l trag la modul foarte serios. Mai ales cã suntem si într-o zonã cu grad seismic foarte ridicat si extragerea acestor gaze ar putea provoca o serie de cutremure cu consecinte incalculabile. Se vor folosi, pentru aceste extractii, cantitãti uriase de apã. De unde atâta apã? Din rezerva de apã, din subsol? La noi, în judetul Vaslui, apa a devenit o problemã de importantã aproape regionalã. Populatia judetului Vaslui va suporta consecintele unor astfel de exploatãri, care vor distruge mediul înconjurãtor pe o perioadã mare de timp”, a mai spus senatorul Silistru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.