17.7 C
Vaslui
02-oct.-2022

DOLIU ÎN CONSILIUL LOCAL VASLUI

- Advertisement -

A murit un mare vasluian: Alexandru Irimia

ACTIVITATE Dupã 1990, Alexandru Irimia a fãcut parte din toate consiliile locale care au schimbat fata orasului, fiind implicat în toate proiectele de dezvoltare ale Vasluiului. Un bun profesionist, un coleg la fel de bun, omul care se bãtea pânã în pânzele albe pentru ca adevãrul sã iasã la ivealã. Nu a fãcut compromisuri si este cel care a crescut generatii de politicieni în PSD Vaslui, organizatie care îi datoreazã foarte mult acestui om al Vasluiului. „Este o pierdere imensã pentru mine, ca om, pentru cooperatie si pentru orasul Vaslui. Am lucrat împreunã 33 de ani si cred cã ar mai fi avut multe lucruri de spus si de fãcut”, a spus, asearã, presedintele Asociatiei Teritoriale a Cooperatiei Mestesugãresti (ATCOM) Vaslui, Aurelian Rogozea, institutie la care Irimia a fost vicepresedinte din 1980.

Alexandru Irimia a murit la 70 de ani, dupã o viatã trãitã în slujba semenilor, ajutând mereu pe cei nevoiasi si sprijinind membrii cooperatori în toate momentele grele prin care a trecut acest segment economic, dupã 1990. „L-am ales pe dl. Irimia, alãturi de membrii cooperatori, pe functia de vicepresedinte în 1992. A fost un om extraordinar, nici nu am cuvinte, este o durere foarte mare pentru mine si pentru toti cei care lucrãm în sistemul cooperatist. Am sperat pânã în ultima clipã cã se va face bine, va învinge boala necrutãtoare de care suferea, însã nu s-a putut. Regret foarte mult disparitia acestui om, acestui coleg cu care mai aveam atât de multe de fãcut”, spune Aurelian Rogozea, presedintele ATCOM Vaslui. A lucrat în sistemul cooperatist din judet timp de 40 de ani, timp în care a construit majoritatea cooperativelor din judet, în care mai lucreazã cam 2.000 de persoane.

Era decanul de vârstã a consilierilor locali

Practic, dupã 1990, orice proiect legat de dezvoltarea Vasluiului a trecut prin mâna si prin mintea consilierului local Alexandru Irimia, cel care a fost mai multe mandate în functia de presedinte al Comisiei buget-finante din CL Vaslui. A fost cel care si-a dat girul pe toate proiectele importante ale orasului, fiind de un real sprijin pentru primarii de dupã ’89 ai orasului-resedintã. „A crescut multe generatii de politicieni din PSD, multi dintre cei care sunt acum în partid îi datoreazã cariera politicã. Un om special, cu care am lucrat timp de 35 de ani, un prieten special”, spune Ionel Constantin, presedintele CCIA Vaslui. Era decanul de vârstã al consilierilor locali, cel cãruia îi cereau sfaturi mai toti consilierii noi. La finele anului trecut, a aflat cã suferã de o boalã incurabilã. Nu s-a dat bãtut si a luptat pânã în ultima clipã pentru viata sa. Din pãcate, în noaptea de miercuri spre joi a pierdut lupta cu viata. Colegii din ATCOM, primãrie, Consiliu local, politicienii din Vaslui sunt alãturi de familia Irimia în aceste momente grele.

„A fost un profesionist desãvârsit”

Mãrioara Idriceanu, consilier local PDL: „Am fost coleg, timp de douã mandate, la Consiliul Local al Municipiului Vaslui, cu domnul Alexandru Irimia, si am apreciat întotdeauna felul în care punea problema în plenul consiliului, întotdeauna la obiect, concret, cu argumente clare si concise. A fost un profesionist desãvârsit, care si-a fãcut pe deplin datoria în calitate de consilier local si care s-a bucurat de respectul nostru, al tuturor consilierilor, dar si de cel al cetãtenilor, prin felul în care a stiut sã se dedice problemelor municipiului. Pentru noi, vasluienii, este o mare pierdere, dat fiind valoarea sa profesionalã si umanã, care si-a pus toatã puterea de muncã în slujba celor pe care i-a reprezentat. Pentru Consiliul Local, pentru vasluieni, este o adevãratã pierdere plecarea dintre noi a acestui om, care si-a dedicat întreaga putere de muncã binelui comunitãtii. Dumnezeu sã-l odihneascã!”

„Unul dintre putinii oameni pe care-i cunosc care s-au dedicat în totalitate binelui orasului Vaslui”

Ioan Zaharia, directorul Registrului Comertului si consilier local: „Pe Alexandru Zaharia l-am cunoscut mai ales în calitate de consilier local si coleg la comisia de Buget Finante. Relatia mea cu Domnia sa a fost una deosebitã, profesional vorbind, Sandu Irimia fiind un om de o personalitate deosebitã, unul dintre putinii oameni pe care-i cunosc care s-au dedicat în totalitate binelui orasului Vaslui. Plin de tact si culturã civicã, a sprijinit inclusiv punctele de vedere a consilierilor de altã culoare politicã, dacã opiniile acestora erau spre binele vasluienilor. Repet, este unul dintre putinii OAMENI pe care-i cunosc care au avut puterea de a trece peste interese personale sau de partid, pentru a alege calea corectã, spre binele cetãtenilor. A fost un profesionist desãvârsit si un om adevãrat, în cel mai bun sens al cuvântului. Dumnezeu sã-l odihneascã!”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.