Doliu în familia primarului de la Băcești. Lui Horațiu Cărăușu i-a murit mama

Georgeta Cărăușu

REGRETE ETERNE… Familia primarului de la Băcești, Horațiu Cărăușu, este greu încercată. Mama acestuia a trecut la cele veșnice. La 81 de ani, fosta asistentă de farmacie de la Băcești, Georgeta Cărăușu, s-a stins într-un spital privat din Iași. Aceasta avea o suferință cronică și la primele ore ale dimineții inima acesteia a încetat să mai bată. Trupul neînsuflețit va fi depus sâmbătă, la Vaslui, la capela cimitirului Eternitatea, iar înmormântarea va avea loc duminică, la orele 14.00.

Când un fiu se desparte de mamă, durerea nu poate fi măsurată. Chiar dacă mama a ajuns la o vârstă respectabilă, când unii cârcotași ar spune că și-a trăit traiul și și-a mâncat mălaiul, amintirile și clipele frumoase petrecute mai ales în copilărie îi smulg șiroaie de lacrimi până și celui mai introvertit fiu, cu inimă de gheață. Relația primarului de la Băcești cu mama sa a fost una specială, de respect și dragoste reciprocă. Chiar dacă în ultima perioadă, aceasta era internată într-un spital privat, fiindcă suferea de boala Alzheimer, legătura cu fiul ei nu s-a rupt. Acesta o vizita foarte des la spital și zilele în care stăteau despărțiți păreau nesfârșite. Vestea că s-a stins, deși știa că acest moment va fi aproape l-a luat pe Horațiu Cărăușu pe nepregătite, iar tristețea și părerile de rău l-au învăluit ca într-o strânsoare eternă. Cu lacrimi în ochi, acesta ne-a povestit că i-a îndeplinit ultima dorință a mamei sale și anume aceea de a fi îngropată în Cimitirul Eternitatea din Vaslui, acolo unde sunt și părinții ei.

Declarația emoționantă a fiului către mama sa, care a trecut la cele veșnice

“Am adus-o pe mămica mea la capela Cimitirului Eternitatea, fiindcă aici și-a dorit ea să fie alături de bunicii mei, deși o viață a muncit la Băcești, la farmacie. De la 18 ani, când a terminat școala, a lucrat într-un singur loc, la farmacia din comună, aici își are prietenii și cunoscuții ei. Aș fi putut să o îngrop în sat, să fie aproape de noi, dar ea și-a dorit să fie înmormântată lângă părinții ei, la Vaslui. Cu regret, îi anunț pe toți cei care o cunosc că duminică, la orele 14.00, va fi înmormântarea și clipa în care noi, fiii și fiica ei, ne vom lua rămas bun de la ea. Drum lin la stele mama mea și Dumnezeu să-ți odihnească sufletul, că nouă, copiilor tăi, ne-ai dat totul, dar poate cel mai de preț dar a fost dragostea nesfârșită pe care ne-ai purtat-o până acum, când te-ai stins!”, a spus cu lacrimi în ochi primarul comunei din Băcești, Horațiu Cărăușu.

Lucian TIMOFTICIUC
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ