spot_img
30.1 C
Vaslui
21-iul.-2024
spot_img

Doliu în învățământul vasluian: a murit prof. Romel Vicol, directorul fondator al Școlii Postliceale “Radu Miron”

- Advertisement -

DOLIU… Veste tristă pentru învățământul vasluian: profesorul Romel Vicol a încetat din viață astăzi, în urma unor probleme de sănătate. Vestea a fost confirmată de conducerea Școlii Postliceale Sanitare “Radu Miron” Vaslui, unitate de învățământ pe care a fondat-o. “Întregul colectiv de cadre didactice, elevi și colaboratori ai Școlii Postliceale Sanitare “Radu Miron” îndreptăm un gând pios, cu apreciere,  recunostință și profunde regrete, către cel care a fost fondator de școală, formator, profesor, excepțional manager educațional, profesionist  dedicat, om minunat, modest, înțelept și cu un suflet uriaș, director, profesor Romel Vicol. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei îndoliate!”, a transmis colectivul Școlii Postliceale Sanitare “Radu Miron”. Trupul neînsuflețit al acestuia va fi depus la capela Bisericii “Adormirea Maicii Domnului”, iar înmormântare va avea loc, cel mai probabil, duminică, 24 septembrie.

Profesorul Romel Vicol s-a născut pe 22 mai 1947, în comuna Vutcani, judeţul Vaslui. A urmat Şcoala primară în comuna natală după care s-a înscris la unul dintre cele mai renumite licee din Bârlad – Complexul Şcolar. Potrivit monografiei Liceului “Ștefan Procopiu”, prof. Vicol și-a început cariera didactică la Şcoala Generală Mălăeşti, comuna Vutcani, raionul Huşi, în anul 1965, după care a fost încadrat ca profesor de matematică şi ulterior a fost numit director la Şcoala cu clasele I-X Băceşti, judeţul Vaslui (1970-1990). “De la 1 septembrie 1990 s-a transferat ca profesor de matematică la Liceul Industrial nr.l Vaslui, iar de la 1 octombrie 1993 a fost director. Cursurile universitare le-a urmat la Facultatea de Matematică – Institutul Pedagogic Iaşi, cu examen de diplomă în anul 1970 şi la Facultatea de Matematică a Universităţii din Bucureşti cu examen de licenţă în anul 1980. Şi-a susţinut toate gradele didactice: definitivatul-1974; gradul II în 1984 şi gradul I în anul 1989”, se arată în monografie.

Prof. Romel Vicol și-a pus amprenta pe dezvoltarea Liceului “Ștefan Procopiu”

Pe 1 octombrie 1993, prof. Vicol a fost numit director al Liceului “Ștefan Procopiu”: “În această calitate, a dat dovadă că posedă reale calităţi de manager printre care amintim: mobilitate şi capacitate de a se orienta repede şi precis în diferite situaţii problematice, iniţiativă şi receptivitate la tot ce este nou, fermitate şi perseverenţă în luarea unor măsuri, consecvenţă şi stabilitate emoţională, capacitate de a realiza contacte umane, de a coopera cu toţi factorii educaţionali şi motivaţie interioară pentru munca de conducere. Toate aceste calităţi şi-au pus amprenta pe dezvoltarea spectaculoasă a liceului după 1993. Viziunea modernă referitoare la evoluţia unităţii şcolare s-a concretizat într-un studiu amplu şi documentat “Proiect de Dezvoltare Instituţională 2000-2003 şi pentru 2003- 2007”(întocmit de directorul şcolii). (…) Acesta s-a dovedit un bun organizator al Concursurilor pe obiecte şi meserii – fazele naţionale şi judeţene. De asemenea, face parte din colectivul de profesori metodişti din cadrul Direcţiei de Control Juridic şi Audit, de pe lângă Ministerul Educaţiei şi Cercetării. În întreaga activitate desfăşurată până în prezent, profesorul Romel Vicol, s-a condus după principiul afirmat de filosoful francez Jean Jacques Rousseau: <Pentru a fi ceva, pentru a fi tu însuţi şi întotdeauna acelaşi, trebuie să acţionezi cum vorbeşti, trebuie să fii decis întotdeauna asupra căii de urmat şi s-o urmezi deschis şi neclintit>”, se arată în monografia Liceului “Ștefan Procopiu”.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

  1. A fost un om bun, corect, exigent uneori, cu principii, indiferent de ce zic jigodiile.Sincer m-am intristat auzind aceasta veste. Ps:si acum folosesc unele dintre expresiile dumnealui. Dumnezeu sa il odihneasca in pace! Condoleante familiei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.