Doliu în Parohia Hârsova: a murit cântãretul bisericesc

DOLIU… Iosif, cântãretul bisericii din Hârsova, comuna Delesti, a încetat din viatã în urma unor probleme de sãnãtate la inimã. Avea 38 de ani si era extrem de iubit în comunitate pentru felul sãu de a fi: un om bun, cu dragoste de familie si semeni. “Moartea neasteptatã a cântãretului parohiei noastre, Iosif, ne-a surprins pe toti si ne-a întristat nespus de mult. La biserica pe care a slujit-o ca si cântãret timp de 20 de ani, participa cu o râvnã deosebitã la rânduielile de cult. Era prezent la bisericã cu mult înainte de începerea slujbei, fie cã era Sfânta Liturghie, Sfântul Maslu sau orice alt serviciu religios. A fost un bun crestin, cu multã dragoste de Dumnezeu, de bisericã, de familie si de aproapele sãu”, a transmis preotul paroh Ionel Stoian.

Potrivit acestuia, dascãlul bisericesc a fãcut stop cardio-respirator. “Ieri dimineatã (n.r. luni, 12 octombrie) a participat la Sfânta Liturghie. Era vesel, voios si cu o mare bucurie în suflet pentru cã participase cu doar o zi înainte la un frumos eveniment în familie. Dupã amiazã, însã, inima lui mare a refuzat din nefericire sã mai batã din cauza unui stop cardio-respirator. Va rãmâne vesnic în amintirea noastrã. La fiecare slujbã îi vom simti lipsa la stranã, locul pe care îl iubea atât de mult si unde cânta atât de frumos cu toatã fiinta lui. Sufletul lui s-a înãltat la Creatorul sãu, la Cel care este Iubire si Luminã, Cuvânt si Viatã. Dumnezeu, Cel care a vãzut cu adevãrat inima lui, l-a luat la Sine. Iosif are nevoie de rugãciunea noastrã. El va rãmâne cu noi atâta timp cât noi ne vom aminti cu drag de el si îl vom pomeni. Fiecare zi a vietii noastre trebuie sã fie o pregãtire pentru vesnicie. Cu fiecare zi trãitã ne apropiem din ce în ce mai mult de Cer… Sã fim mereu precum fecioarele cele întelepte, sã avem candela aprinsã, sã avem un bogat bagaj de fapte bune, pentru cã asa cum nu stim când ne nastem, nu stim nici când plecãm din aceastã lume. Viata nu se sfârseste la mormânt, sufletul este nemuritor. De aceea, îl rog pe Milostivul Dumnezeu sã odihneascã cu Sfintii, sufletul robului Sãu, Iosif, unde nu este nici întristare, nici suspin, ci viatã fãrã de sfârsit. Transmitem sincere condoleante familiei îndoliate si o asigurãm de toatã compasiunea noastrã! Dumnezeu sã-l ierte! Vesnica lui pomenire din neam în neam!”, a mai transmis preotul paroh Ionel Stoian.

“Sã dea Domnul sã cânte, la fel de frumos, în corul îngerilor!”

Vestea trecerii în nefiintã a dascãlului bisericesc a cãzut ca un trãsnet peste apropiatii acestuia, dar si peste enoriasii parohiei Hârsova. În mediul online s-au adunat sute de mesaje care spun multe despre cât de apreciat si iubit era în comunitate: “Am fost si eu la fericitul eveniment la care a participat Iosif si chiar l-am surprins fãcând aceastã pozã… Era vesel si fãcea glume cu apropiatii lui. Iar douã zile mai târziu, am aflat ca s-a stins din viatã, cã nu mai este printre noi. Cât de trist este sã stii cã azi esti, trãiesti, iar mâine sã nu mai fii… Sincere condoleante familiei îndurerate! Dumnezeu sã-l odihneascã!”; “Nu îmi vine sã cred, tare drag îmi era cum cânta, se vedea ca era un om tare bun, Dumnezeu sã-l ierte si sã-l odihneascã în pace!”; “Un cântãret bun, un vecin minunat care a ajutat pe toatã lumea cu mult drag. Sã dea Domnul sã cânte, la fel de frumos, în corul îngerilor! Condoleante familiei!”; “Un dascãl desãvârsit cu mult har. Sincere condoleante familiei îndurerate pentru care trebuia sã fie un prilej de bucurie în urma frumosului eveniment din viata tinerilor cãsãtoriti, însã aceastã nefericitã întâmplare i-a pus în impas. Dumnezeu sã-l odihneascã pe Iosif. Ne vom aminti mereu de el” ; “Dumnezeu sã te ierte! Un înger, ai plecat prea devreme dintre noi mai aveam multe de învãtat de la tine ! Pãcat, ai lãsat multã durere în suflete. Drum lin cãtre îngeri, noi nu te vom uita niciodatã, Iosif. Condoleante familiei!”
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ