Doliu la APIA Vaslui: Gina Coseru a încetat din viatã!

PIERDERE… Agentia de Plãti si Interventie pentru Agriculturã Vaslui se aflã în doliu. Unul dintre vechii angajati ai institutiei a încetat din viatã la doar 65 de ani. Este vorba despre Gina Coseru, secretarã timp de multi ani în cadrul APIA. Aceasta se retrãsese din activitate, iar în ultimii ani se confrunta cu ceva probleme de sãnãtate. Pierderea acesteia lasã un gol imens în sufletele celor care au cunoscut-o. “Ce poti sã scrii despre o prietenã dragã, care tocmai a plecat spre albastru? Cã era frumoasã si desteaptã si bunã?Cã era puternicã si luminoasã, ca o razã de soare si din lumina ei împãrtea luminã tuturor din jurul ei?Cã iubea oamenii si muzica bunã, si poezia si pe mama si puiul ei? Cã mi-a fost dragã si i-am fost si eu putin dragã, cred?…. Si as putea continua la infinit aceastã listã! Drum lin spre lumina Tatãlui Ceresc, doamna mea dragã!”, a transmis pe Facebook Estera, Rafira-Ivanov, una dintre fostele colege ale Ginei Coseru.

De asemenea, aceasta a povestit, în linii mari, cât de mult a însemnat Gina pentru ea: “A fost omul care mi-a deschis usa prima datã când am intrat în APIA Vaslui singurã si fãrã sã cunosc pe nimeni. M-a sfãtuit când am avut nevoie. M-a pus la punct, cu blândete sau severitate când, “am sãrit calul” datoritã temperamentului meu ciudat uneori… Pentru asta si pentru multe altele, are un loc special în sufletul meu! Dumnezeu sã o ierte si sã îi dea odihnã vesnicã în luminã si pace”.

Gina Coseru, în ultima zi din 2020, cãtre prieteni: “alãturi de voi am trãit si trãiesc unele din cele mai dificile momente din viata mea”

Ultima postare de pe Facebook a Ginei Coseru aratã cã aceasta trecea printr-o perioadã dificilã din care a învãtat sã aprecieze si sã se bucure de viatã, de oameni: “În aceasta ultimã zi din an e timpul sã privim în urmã si sã analizãm cum a fost. A fost un an plin: am avut reusite, dar si insuccese. Am râs, dar am si plâns. Mi-am fãcut prieteni noi, dar m-am si depãrtat de prieteni vechi. Am urât, am respectat, am ajutat, am încurcat, am certat, am fost certatã, am învãtat, am cãzut la pãmânt, dar m-am ridicat si iatã am cãzut si iar încerc sã mã ridic. Ce a fost, a trecut,mai greu sau mai usor. Am fãcut si greseli, dar am si învãtat din ele. Si dacã nu am învãtat, poate voi învãta data viitoare când o sã le repet. Important e sã pornesc în anul nou cu capul sus si multumitã cã în urma bilantului de sfârsit de an mã pot bucura cã:am cunoscut frumusetea din sufletul unor oameni dragi si frumosi care au fost si sunt lângã mine în cele mai dificile moment (prietenii mei, pe care am sã îi pãstrez în suflet mereu, dacã s-ar întâmpla ca viata sã ne ducã pe drumuri diferite). Nu existã cuvinte pentru a vã multumi pentru tot ceea ce ati fãcut si faceti pentru mine, pentru fiecare zâmbet, pentru fiecare îmbrãtisare si fiecare lacrimã rece stearsã de pe obrajii mei.Azi am ales sã vã multumesc vouã pentru simplul fapt cã îmi sunteti cei mai buni si cei mai dragi prieteni, pentru cã alãturi de voi am trãit si trãiesc unele din cele mai dificile momente din viata mea. De la cei care si-au unit toate fortele ca sã mã ajute, pânã la cei care mi-au transmis gânduri frumoase si care mi-au adus un zâmbet pe buze, dar si cei care încearcã sã mã demoralileze, aducându-mi aminte cât de mult i-am ajutat.Voi cei care cititi aceastã postare, cât si toti ceilalti,sã aveti un an nou plin de ce vreti voi. Sã vã puteti bucura de lucrurile mãrunte, dar frumoase, care apar în viata voastrã. Sã iubiti mai mult si sã urâti mai putin. Sã aveti parte de reusite, iar peste obstacole sã treceti cu bine. Sã fiti sãnãtosi si sã nu uitati sã aveti grijã de voi si de cei din jur”, scria Gina Coseru în ultima zi din anul 2020.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ