spot_img
30.8 C
Vaslui
23-iul.-2024
spot_img

Dominique Strauss-Kahn a invocat imunitatea diplomatică în momentul arestării

- Advertisement -

Dominique Strauss-Kahn, acuzat de crime sexuale de o cameristă a unui hotel din New York, a invocat imunitatea diplomatică în momentul arestării sale pe aeroportul John Fitzgerald Kennedy, potrivit unui raport detaliat publicat joi de procurorul din Manhattan, informează AFP şi Reuters.

Acest raport de şapte pagini dezvăluie unele conversaţii avute de Dominique Strauss-Kahn, mai ales cu poliţia, din momentul în care el a telefonat la hotelul Sofitel dintr-un avion ce pleca la Paris pentru a cere un telefon mobil pe care l-a uitat şi până în seara de 15 mai, în momentul când a cerut un sandviş în comisariatul unde era audiat.

Potrivit transcrierii acestor dialoguri, la 14 mai în jurul orei 17.00 locale (21.00 GMT), la postul de poliţie de pe aeroportul JFK din New York, Strauss-Kahn, debarcat dintr-un zbor pentru Paris, a discutat cu doi agenţi. El i-a întrebat dacă „sunt necesare” cătuşele ce i s-au pus. „Da, sunt”, i-a răspuns un agent, pe numele Maharaj. Strauss-Kahn a răspuns: „Am imunitate diplomatică” şi a precizat că documentele doveditoare se găsesc „într-un al doilea paşaport”. Puţin mai târziu, la comisariat, un agent i-a spus lui Strauss-Kahn: „În această ţară, aveţi dreptul (la un avocat) dacă doriţi, eu nu ştiu dacă aveţi vreun statut diplomatic”. Strauss-Kahn i-a răspuns: „Nu, nu, nu, eu nu încerc să mă folosesc de acest lucru, vreau doar să ştiu dacă am nevoie de un avocat”. Răspunsul poliţistului a fost: „Dumneavoastră decideţi”.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.