spot_img
30.8 C
Vaslui
23-iul.-2024
spot_img

Dominique Strauss-Kahn va pleda, luni, nevinovat

- Advertisement -

Fostul director al FMI Dominique Strauss-Kahn (DSK), va pleda nevinovat, luni, la Curtea Supremă din New York, în faţa judecătorului Michael Obus, în legătură cu acuzaţiile de tentativă de viol, abuz sexual, sechestrare şi atingere forţată asupra unei cameriste, informează Reuters duminică, citând declaraţiile avocatului său Benjamin Brafman.

Strauss-Kahn a negat şi anterior, în scrisoarea prin care şi-a prezentat demisia din postul de la FMI, acuzaţiile ce i se aduc. Prezentarea sa luni în faţa tribunalului ar putea fi însă începutul unei proceduri judiciare îndelungate. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă o pedeapsă de până la 25 de ani de închisoare.

DSK s-a consultat, cu o serie de avocaţi şi consilieri media cu privire la modul în care să abordeze acuzaţiile penale ce i se aduc şi cum să limiteze prejudicierea reputaţiei sale în urma lor.

Reuters aminteşte că DSK a petrecut câteva zile într-un apartament din Manhattan, dar acum locuieşte într-o casă luxoasă închiriată de soţia sa, jurnalista franceză de televiziune Anne Sinclair, în cartierul TriBeCa din Manhattan. Casa are o sală de gimnastică şi cinema, iar ultima postare la vânzare a fost de circa 14 milioane de dolari.

Avocatul lui DSK a afirmat că, deşi clientul său are avere netă de aproximativ 2 milioane dolari, soţia lui are o „avere substanţial mai mare”. Până în prezent, Sinclair nu a ezitat să folosească averea personală pentru a-şi ajuta soţul.

Un procuror a estimat că Strauss-Kahn va plati 200.000 de dolari pe lună pentru acordurile de securitate, mai precizează Reuters.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.