spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
28-sept.-2023

Domnule primar, prea puțin! Șahul merită mai mult de 7.000 de lei

- Advertisement -
SUPĂRARE… Ionel Sandu și Constantin Grosu au adus un mega turneu de șah la Vaslui. Primarul Pavăl spune că și Primăria a contribuit cu o sumă de 7000 de lei, cam 5% din bugetul acestui eveniment

CONTRE… Cu o floare, nu se face primăvară. Acest proverb se potrivește perfect în cazul derapajului avut de cei de la Primăria Vaslui care au spus că organizatorii și sponsorii Campionatului Național de Șah, Divizia A, mint când au afirmat într-o conferință de presă că în această importantă competiție sportivă, unde se întrec 80 de șahiști din întreaga țară, printre care și zece mari maeștri internaționali, autoritățile locale nu au investit niciun leu. Iată că aceștia spun contrariul, arătând că au alocat evenimentului marea sumă de, atenție, 7.000 de lei, când toate cheltuielile turneului care se întinde pe parcursul a nouă zile vor depăși suma de 100.000 de lei. Practic, primăria anunță că cei 7000 de lei sunt banii pentru baremul, cazarea, masa și transportul arbitrilor, nicidecum pentru alte activități. Să ne amintim că astă vară, pentru Zilele Vasluiului, primăria a aruncat cu bani, de ordinul de zeci de mii de euro, pe niște artiști care erau cotați cu mult mai puțin pe piața divertismentului.

Primăria Vaslui, prin vocea purtătorului de cuvânt, reacționează după declarațiile făcute la conferința de presă de organizatorii Campionatului Național de Șah, divizia A, unde s-a spus că autoritățile locale nu au vrut să sprijine acest mare eveniment sportiv care este găzduit la Vaslui. Tonul l-a dat sponsorul oficial al turneului, Ionel Sandu, de la Radical Grup, care a spus : „Când am auzit de la domnul Grosu că Primăria Vaslui nu a crezut în acest proiect și l-a respins, atunci m-am ambiționat. Am văzut oportunitatea de a arăta adevărata față a județului nostru. Gândiți-vă ce s-ar fi spus despre noi, dacă am fi fost nevoiți să renunțăm”. Acestă declarație a fost întărită și de președintele CS Sergentul Vaslui, Constantin Grosu, care în cadrul aceleiași conferințe a spus că: «A zis domnul Sandu că astă vară, cu un ochi am râs și cu unul am plâns. Este o vorbă din popor și să vă explic din ce cauză. Am avut o colaborare foarte bună cu Consiliul Județean, cu Primăria Vaslui. Am avut proiecte cu ei, de exemplu veșnicul turneu “Sergenți pe drumuri de costișă”. Și anul acesta avem proiecte în derulare, avem aprobate competiții, Cupa Sergentul, Cupa Primăriei, Trofeul Centrocoop. A fost o greșeală că ne-a tăiat din proiect Campionatul Naționala de Șah – Divizia A. Atunci am spus: “Domnule, tăiați orice, dar lăsați Divizia A!”. Nu se mai putea face nimic. Eram pe punctul de a pierde organizarea competiției la Vaslui. Îmi era și rușine să dau înapoi. (…) Supărarea mea a fost că cineva a zis că acest club nu justifică Divizia A, deși toată presa a scris când am promovat în această divizie că este un eveniment istoric. Nu facem comparație cu alte sporturi, unde se obțin rezultatele care se obțin. Și atunci am apelat la domnul Sandu, cu care avem o calaborare mai de mult, și am găsit sprijnul pentru competiția noastră. Altfel, totul putea fi ratat. Bucureștiul ne-a dat organizarea, de asta spunea domnul Sandu că cu un ochi am râs. Foarte greu am primit undă verde de la Comitetul Director să facem competiția la Vaslui. A fost un caiet de sarcini, cu niște obiective greu de realizat. Am concurat cu Călimăneștiul, Bucureștiul, Pecica (n.r. oraș din județul Arad) și am luat locul I. Ei, și de atunci, frământări și frământări! Câteodată, mă gândeam să luăm echipa și să ne ducem în altă parte”. Aceste declarații au turnat gaz pe foc și i-au făcut pe cei de la Primărie să reacționeze, spunând că ei au sprijinit acest proiect cu suma de 7000 de lei, bani care acoperă suma care va acoperi cazarea, masa, transportul și baremul de arbitraj pentru cei doi arbitri, plata taxei de participare, asigurarea de fișe de partidă și rechizite pentru arbitraj.

Iată replica dată de Primăria Vaslui

După ce ziarul Vremea Nouă a publicat articolul „Un om de afaceri a salvat onoarea Vasluiului, după ce Primăria a dat cu tifla unui mega eveniment sportiv”, iată ce drept la replică a formulat purtătorul de cuvânt: “Primăria municipiului Vaslui a susținut financiar și organizatoric activitatea și competițiile Clubului Sportiv Sergentul Vaslui de la înființare și până în prezent. Printre cele mai importante evenimente ale acestuia la care instituția noastră a contribuit pentru buna desfășurare, enumerăm Campionatul Național de Șah pentru Veterani în anii 2016 și 2017, precum și Campionatul Național de Șah Echipe, la care Clubul Sportiv Sergentul Vaslui a promovat în Divizia A. În data de 16 septembrie 2021, Clubul Sportiv SERGENTUL Vaslui, al cărui președinte este dl. înv. Constantin Grosu, a solicitat Primăriei municipiului Vaslui, prin cererea înregistrată cu nr. 112615/2021, încheierea unui protocol de colaborare între cele două instituții, în vederea sprijinirii șahului de performanță și organizării, în municipiul Vaslui, a Campionatului Național de Șah pe echipe, divizia A – seniori, ediția 2021. Drept urmare, și evenimentul propus în 2021 a beneficiat de sprijin instituțional, în data de 30.09.2021 fiind aprobată în Consiliul Local Vaslui hotărârea nr. 131, prin care clubului de șah i s-a aprobat alocarea sumei de 7.000 lei, conform solicitării acestuia prin cererea mai sus menționată (sumă care va acoperi cazarea, masa, transportul și baremul de arbitraj pentru cei doi arbitri, plata taxei de participare, asigurarea de fișe de partidă și rechizite pentru arbitraj, cupe, medalii, diplome, pliante și alte materiale de promovare a acțiunii și orașului). În data de 07.10.2021, prin referatul nr. 119645/2021, s-a dispus aprobarea plății facturii de 7.000 lei emise de clubul de șah vasluian. Suplimentar acestora, instituția noastră a pus la dispoziția clubului spațiul pentru desfășurarea competiției, materiale sanitare și de dezinfecție, precum și asistența medicală necesară bunei desfășurări a unui astfel de eveniment. În aceeași dorință de sprijin, reprezentanții primăriei au avut o ședință de lucru cu președintele clubului de șah în care s-au analizat toate detaliile organizatorice, astfel încât campionatul desfășurat la Vaslui să rămână în amintirea tuturor ca un punct de reper pentru calitatea de gazde a vasluienilor”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Felicitari sponsorului. Cu privire la suma de 7000 ron. Mult, putin . Nu stiu. Dar ma intreb doar Paval este in primarie? Nu avem doi viceprimari? Ei ce fac in primarie? Dorm in birouri? Unul nu este de la PNL.

  2. Cum e puțin 7.000 de lei? Da raportata la ceea ce incazează elefantul de la Antibiotice și de la tataru (pnl) e putin. Tu cât ai da struțule? Măcar „Vasile” a dat 7000 de lei la câte nevoi are Vasluiul eu nu as fi dat deloc,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.