spot_imgspot_img
8.6 C
Vaslui
23-feb.-2024

Donația Ambasadei Indiei, transformată în moment electoral la Bârlad! (FOTO)

- Advertisement -
CULTURAL ELECTORAL… O vizită a unui secretar al Ambasadei Indiei s-a derulat pe șest la Bârlad! Oficial, a fost pentru a dona orașului fotografii și obiecte artizanale indiene! Neoficial, scopul a cam fost electoral!

RUȘINOS… Bârladul a primit vizita unui înalt reprezentant al Ambasadei Indiei la București. Atul Bhardwaj, secretar II, responsabil de probleme consulare, presă, informație și cultură, a venit la Primărie pentru a aduce o donație culturală, constând într-o serie de fotografii și piese de artizanat tradiționale Indiei, însă vizita și donația făcută a fost ascunsă de ochii și gura presei locale! Vizita delegației indiene a fost transformată de către primarul Boroș și trupa lui de „meseriași” foști jurnaliști, într-o vizită electorală, cu care primarul s-a lăudat, fără rușine și fără a posta măcar un cuvânt din declarațiile Secretarului II pe probleme consulare al Ambasadei Indiei la București! Oare de ce? Bârlădenii primesc doar declarația primarului, cosmetizată, din care să se înțeleagă ce persoană importantă este el! Ne întrebăm cum este posibil ca o vizită de stat să fie transformată într-un „secret” despre care cetățenii orașului Bârlad aud doar ce se vrea și nu adevăratul scop al vizitei! Pentru câteva fotografii și piese artizanale s-a deranjat secretarul II al Ambasadei Indiene la Bârlad.

Pe pagina de socializare a Primăriei Bârlad, unde primarul Dumitru Boroș „transmite” informațiile din cadrul instituției sale, puteți vedea și citi cum este presa locală, cea care nu ridică osanale lui Boroș și acoliților săi, ignorată total! O vizită de stat a unui secretar al Ambasadei Indiei la București a fost transformată într-o „oarecare” vizită în Bârlad, unde s-au făcut cadouri primarului și mai apoi orașului … așa, de complezență. Iată ce transmite primarul Bârladului, Dumitru Boroș: <<Delegația condusă de Atul Bhardwaj, secretar II, responsabil de probleme consulare, presă, informație și cultură, a vizitat mai întâi Galeria de Artă „N. N. Tonitza” în prezența primarului Dumitru Boroș, a senatorului Iulian Bâca și a altor reprezentanți ai Primăriei și Consiliului Local Municipal Bârlad. Scopul declarat al vizitei oaspeților indieni a fost să doneze către Municipiul Bârlad o serie de obiecte (fotografie, artizanat și piese tradiționale) care prezintă mai multe aspecte din cultura statului indian. Impresionat de ospitalitatea gazdelor și de vastul patrimoniu cultural al Bârladului, care i-a fost prezentat în amănunt de primarul Dumitru Boroș, înaltul reprezentant consular a promis că va reveni cu drag în oraș și cu o donație de carte pentru Biblioteca Municipală „Stroe S. Belloescu”>>, scriu pe pagina de socializare scribălăii angajați de primar! Deci, reiese clar că la vizita respectivă au avut acces doar ei, plus cei din Primărie, subordonați primarului Boroș! Niciun bârlădean obișnuit, niciun jurnalist, nimic! Din „bula” primarului, acestora li s-a oferit fix ceea ce vrea el, adică osanale, cât de onorați și încântați sunt ei, intrând în contact cu „o mică frântură din imensa cultură și civilizație indiană!”! „Suntem onorați de acest gest al Ambasadei Indiei la București, un demers care cu siguranță îmbogățește patrimoniul cultural bârlădean. Suntem încântați că astfel am intrat în contact cu o mică frântură din imensa cultură și civilizație indiană. Nutrim speranțe că relațiile dintre comunitatea bârlădeană și Ambasada Indiei se vor intensifica în viitorul apropiat și vor da naștere și la alte parteneriate benefice pentru ambele părți. Mulțumim încă o dată Excelenței Sale Rahul Shrivastava, Ambasadorul Indiei în România, precum și domnului Atul Bhardwaj!”, a declarat primarul Dumitru Boroș. Vă este clar? Nicio declarație a secretarului II al Ambasadei Indiei, nicio informație despre adevăratul scop al vizitei de stat, absolut nimic! Tăcere!

Oare cât de proști ne crede primarul Bârladului?

La începutul anului acesta, mai precis în luna ianuarie, ambasadorul Indiei a venit la Bârlad, „absolut din întâmplare”. El venea din Republica Moldova și a văzut Bârladul pe hartă, în drumul său spre București, și s-a gândit să ne facă o vizită „inopinată”! Cam așa ne spune nouă primarul Boroș că se fac vizitele de stat!! Atunci s-a folosit de „scuza” cu inoportunitatea și fix la fel ca pe 8 septembrie, presa locală nu a fost informată, din cauza … grabei, dar anumiți oameni de afaceri din Bârlad știau dinainte cu o zi de vizita ambasadorului Indiei! Pe parcursul a circa 60 de minute, ambasadorul Rahul Shrivastava a discutat cu aceștia despre oportunitățile de afaceri pe care Bârladul le-ar putea oferi unor potențiali investitori indieni!! Prin urmare, primarul Dumitru Boroș a invitat la discuții și reprezentanții mai multor societăți importante din partea de sud a județului, respectiv SC Rulmenți SA Bârlad, SC Confecții SA Bârlad, SC Vinicola Averești 2000 SA și SC Vanbet SRL . „Având în vedere că între statele noastre sunt relații de afaceri extrem de fructuoase de ambele părți, vă asigur că voi depune toate eforturile pentru a facilita o posibilă infuzie de capital indian și în comunitatea bârlădeană. Am convingerea că voi mai veni la dumneavoastră, imediat ce acest lucru se va întâmpla! Sunt dispus și chiar interesat să pun în contact entități de afaceri de aici cu cele din țara mea și vă muțumesc că mi-ați dat ocazia de a cunoaște persoanal investitorii pe care mi i-ați prezentat cu ocazia vizitei de la București. Vă garantez că veți găsi întotdeauna un partener serios în oamenii de afaceri indieni!”, a declarat în ianuarie Excelența Sa Rahul Shrivastava. Deci, clar, scopul era oportunitatea de afaceri! Și acum, primarul Dumitru Boroș ne-a servit vizita pentru a oferi Bârladului tablouri, obiecte artizanale… oficial. Neoficial, se pare că s-au discutat niște posibilități de afaceri, de care presa și bârlădenii nu trebuie să știe! Dar unii dintre noi, care încă mai facem presă, nu înghițim “gălușca” cu … vizita culturală, domnule primar!

CITIȚI AICI: Ambasatorul Indiei la București, vizită inopinată la Bârlad!

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

 1. Câtă „lipsa de respect”..
  Adică dumnealui favorizează anumite companii și le pune în contact cu afaceriștii indieni..Bravo.De ce ar trebui să știe prostimea?Ponturile se dau doar intre prieteni..

 2. un barlădean:
  Înainte de toate, precizez că nu sunt adeptul niciunui partid și nu fac nicio politică.
  Nu știu ce ar fi scris despre această „întâlnire” virulentul ziarist Pamfil Șeicaru, considerat cel mai mare gazetar român din perioada interbelică, imortalizat în holul Primăriei în galeria „Personalități bârlădene” și absolvent al prestigiosului liceu „Gheorghe Roșca Codreanu”, însă imaginile m-au decepționat, lăsându-mi un gust amar. Dacă primarul Boroș este conectat câtuși de cât la solemnitatea momentului, îmbrăcat în costum având eșarfa tricoloră, „mâna sa dreaptă” sau „stângă”( cine mai știe), doamna Vintilă parcă este sinistrată de la inundațiile din 1969, 1970, care au calamitat urbea noastră. Privind-o cu atenție, îți sare în ochi aspectul placid, absolut neimplicat, iar pe deasupra, este neîngrijită, necoafată, cu o bluză căreia i-au dispărut câțiva nasturi( intenționat oare?. Sau poate pentru a-și pune în valoare generozitatea decolteului ca să-l impresioneze pe distinsul oaspete, care o privește într-un anumit fel) bluză, cum altfel , lăsată lejer peste blugi pentru a-i acoperi bazinul.
  Stimată doamnă, trebuie să realizați că aveți o calitate oficială, sunteți o persoană publică, vreți nu vreți, ne reprezentați interesele, ba mai mult, sunteți plătită ( și destul de bine!!!) din banii noștri, ai contribuabililor, și ar fi cazul să vă documentați înainte de a apărea în asemenea ipostaze ilariante în spațiul public. Decența înseamnă seriozitate, onestitate și responsabilitate, neafectarea sentimentului de pudoare publică. Din punctul meu de vedere imaginea dvs inadecvată ( poate și pentru dvs ca femeie ar trebui să fie o autocritică) este un afront direct adus etichetei în asemenea situații solemne, cît și nouă, privitorilor.

 3. Intreb si eu pentru un prieten:
  1. Ce limba a folosit dl primar in discutia cu oficialul (un functionaras al reprezentantanei) Ambasadei Indiei la Bucuresti?
  2. Cand ati avut timp sa va intalniti cu persoana respectiva ca de 2 saptamani sunteti vizitat, aproape zilnic, la birou de o doamna blonda si discutiile dureaza ore in sir?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.