Donatie din Germania pentru beneficiarii Complexului de Servicii Comunitare 2 din Bârlad!

AJUTOR ….Complexul de Servicii Comunitare (CSC) nr. 2 din Bârlad a primit vizita Organizatiei „Christlicher Hilfsverein Hoffnungsfunken e.V.” din Germania, ca prim pas spre o colaborare productivã între cele douã institutii în interesul beneficiarilor de la CSC nr. 2 Bârlad. Cu acest prilej, partenerii din Germania au vizitat cele cinci centre sociale ale Complexului si au purtat discutii atât cu angajatii cât si cu beneficiarii din institutie. Dar nu au uitat motivul principal al vizitei lor – o donatie extrem de importantã si asteptatã de cei institutionalizati la CSC nr.2.

Asa cum se stie, de Sfintele Sãrbãtori de Paste, iepurasul cel darnic vine mereu la copii si la persoanele aflate în dificutate. Pe post de iepuras au fost membrii Organizatiei „Christlicher Hilfsverein Hoffnungsfunken e.V. din Germania”, care au adus o donatie ce a constat în: echipamente fitness, piese de mobilier (scaune, saltele, pilote, lenjerii de pat, mochete), jucãrii, îmbrãcãminte si încãltãminte pentru copii, dar si douã PC-uri. Copiii au multumit oaspetilor printr-un program artistic realizat împreunã cu personalul si le-au oferit acestora daruri confectionate manual chiar de cãtre ei. Colaborarea cu cei din Organizatia „Christlicher Hilfsverein Hoffnungsfunken e.V.” din Germania a fost initiativa conducãtorului Complexului nr.2, Costel Zara.

„Printre preocupãrile mele concrete s-a numãrat îmbunãtãtirea permanentã a conditiilor de trai pentru beneficiarii nostri, pe toatã perioada sederii în centrele nostre si nu numai. Mã ghidez dupã principiul cã toate functiile sunt efemere, dar munca depusã si realizãrile obtinute trebuie sa fie permanente, mai ales dacã pretuiesti oamenii si iubesti ceea ce faci. Evident cã nevoile sunt multe si resursele limitate, drept pentru care am stabilit o serie de contacte atât cu persoane fizice, cât si cu ONG-uri din Marea Britanie si Germania, care sã mã ajute sã-mi îndeplinesc obiectivele pe care mi le-am propus. Anul acesta am initiat un dialog cu prietenii nostri din Germania care ne-au vizitat si sustinut pentru a-mi pune în aplicare o parte din ideile pe care mi le-am stabilit pe termen scurt, respectiv: amenajarea unei sãli de fitness pentru rezidentii nostri, dotarea atelierului de creatie pentru mame si pregãtirea unei sãli de joacã pentru copii” a declarat pentru Vremea Nouã, Costel Zara, seful de complex de la Complexul de Servicii Comunitare Nr. 2 Bârlad.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ