Donație vitală făcută de omul de afaceri Marian Albu din Bârlad, către Ambulanță! (FOTO)

Marian Albu

UMANITAR… Apelul făcut de salvatorii de la Serviciul Județean de Ambulanță Vaslui (SAJ), către oamenii cu suflet bun, care ar putea să susțină acest serviciu public vital pentru întreg județul, nu a rămas fără ecou. De pildă, omul de afaceri bârlădean, Marian Albu, patronul SC Paloda SA din localitate, este unul dintre cei care au făcut donații în bani pentru Ambulanța Vaslui, asigurând astfel contravaloarea a peste 4000 de mănuși chirurgicale, atât de necesare echipajelor aflate în permanență la intervenții. Mai mult decât atât, Marian Albu a susținut că, în funcție de situație, va căuta să facă donații constante, lună de lună, către SAJ Vaslui.

La începutul acestui an, procedurile greoaie și nelivrarea unor materiale vitale de către furnizori, au dus SAJ Vaslui într-un mare impas: salvatorii au rămas fără materiale de protecție, în plină pandemie de Covid 19. Lipsa combinezoanelor de unică folosință și a mănușilor chirurgicale făcea ca acest serviciu necesar susținerii vieții vasluienilor să nu mai poată funcționa. Astfel, pe 3 ianuarie, conducerea SAJ Vaslui, a făcut prin intermediu Asociației „Cursa Vieții”, care aparține de SAJ Vaslui, un apel disperat la ajutor. Dacă pentru combinezoane s-a găsit imediat un donator, lipsa mănușilor era deja o problemă acută. A răspuns nevoilor salvatorilor omul de afaceri Marian Albu, din Bârlad, patronul cunoscutei societăți Paloda SA – ce deține printre altele și magazinul general din centrul orașului, care le-a donat o sumă consistet, cu care s-au putut achiziționa peste 4000 de mănuși, suficiente pentru o lună de muncă a celor din SAJ Vaslui.

„Voi susține mereu, în funcție de posibilități, mai mult sau mai puțin, sectorul sănătate și cel social din Bârlad. Voi dona lunar, pentru SAJ Vaslui suma necesară pentru a-și achiziționa mănuși, în funcție de necesități”, a spus Marian Albu, pentru Vremea NOUĂ.

Angajații SAJ au mulțumit public donatorului bârlădean

„Angajații Serviciului de Ambulanță Vaslui sunt recunoscători Societății PALODA S.A. și domnului Marian Albu pentru donația în bani făcută către Asociația CURSA VIEțII, donație ce permite achiziționarea de materiale de protecție și sanitare necesare desfășurării în bune condiții a activității medicale în perioada dificilă provocată de această pandemie. Vă MULțUMIM”, au postat aceștia pe pagina Ajutați Ambulanța Vaslui.

De asemenea, omul de afaceri Marian Albu, a mai făcut recent o donație importantă, în valoare de 30 000 de lei, către Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad, gestul său fiind un dar nesperat pentru unitatea medicală, chiar în ziua de 31 decembrie 2020. „Mulțumim și noi domnului Marian Albu, pentru ajutorul nesperat. Deocamdată nu am folosit suma, dar suntem în curs de a achiziționa bunuri pentru îmbunătățirea condițiilor hoteliere în spital, în special lenjerii și pături”, a precizat managerul spitalului, Daniela Borș.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ