spot_img
32.2 C
Vaslui
19-iun.-2024
spot_img

Donațiile de tablete și telefoane în satele vasluiene continuă, chiar dacă copiii au revenit în școli

- Advertisement -

DONAȚII… Digitalizarea nu se oprește odată cu începerea școlii offline, spun reprezentanții Fundației World Vision, care au anunțat o nouă donație de tablete, telefoane și carduri de memorie și internet. Acestea au ajuns la 46 de copii din comunele Rebricea, Oșești și Rafaila. Toți copiii au rezultate foarte bune la învățătură, în ciuda greutăților cu care s-au confruntat pe perioada școlii online. Mulți au împărțit același telefon cu părinții sau frații, iar alții au fost nevoiți să meargă la colegi acasă.

Edi este unul dintre copiii care a primit tabletă. Edi este în clasa a IV-a, a terminat primul semestru cu media 8,94 și este al cincilea din clasă, ne spune mândru de sub mască. De abia așteaptă să se întoarcă la școală. „Nu prea a fost bine cu școala în mediul online. Câteodată nu aveam semnal și nu puteam să intru la ore. Pe lângă geam se prinde cel mai bine semnalul. Când nu puteam să particip la ore, luam temele de la colegi. Avem doar un telefon, telefonul lui tata, de pe care pot să intru la ore”, ne spune Edi. Nicoleta este unul dintre copiii care a primit telefon. Ea este în clasa a VIII-a și mai are un frate mai mic și o soră la liceu. Toți trei învață bine, dar au împărțit un singur telefon pe toată perioada școlii online. Iar anul acesta este extrem de important pentru Nicoleta care va da capacitatea. „Vă mulțumesc frumos pentru telefon. O să-l folosesc și eu și fratele meu mai mic. El e în clasa a VII-a. Tata ne va lua cartelă săptămâna aceasta”, ne-a spus Nicoleta.

1 din 4 școli nu au conexiune de internet care să permită conectarea rapidă a copiilor

Donațiile sunt în valoare de 5000 EUR, iar dispozitivele au fost oferite către copii pe termen nelimitat de către companiile Cegeka și VitalAir. „Școala a început și mii de copii din satele vasluiene, care nu prindeau internet sau nu aveau dispozitive, pot participa în sfârșit la ore. Lipsa de dispozitive digitale și de acces la internet au exclus aproape 30% dintre elevi de la participarea la școala online, iar pentru 36% dintre profesori a fost aproape imposibil să facă cursuri online, conform studiului realizat de World Vision România. Dar demersul nostru de digitalizare continuă alături de companii care au înțeles cât este de important accesul la internet și la activitățile online pentru toți copiii, indiferent de cum vor participa elevii la ore”, au transmis reprezentanții Fundației World Vision, care au transmis, totodată, rezultatele unui raport privind digitalizarea la sate: 62% dintre gospodăriile de la sat aveau conexiune la internet, iar 58%, aveau computer sau laptop. 96% dintre respondenți afirmau că au telefon mobil, însă nu este neapărat vorba despre smartphone-uri; 32% dintre copiii înscriși în învățământul preuniversitar din România nu au acces individual la un dispozitiv dedicat funcțional (ex. laptop, tabletă, desktop) pentru școală. De asemenea, potrivit acestora, 1 din 4 școli nu au conexiune de internet care să permită conectarea rapidă a copiilor; 9 din 10 școli nu au laptop/pc/tabletă pentru educație digitală. 42,9% dintre cadrele didactice nu sunt instruite pentru predarea online; 55% dintre cadrele didactice au nevoie de dotare cu deviceuri digitale.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.