spot_imgspot_img
6 C
Vaslui
23-apr.-2024

Doneazã 2% din impozit pentru spital!

- Advertisement -

Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, ajutat de proprii angajati!

ULTIMA SOLUTIE Criza fondurilor financiare cu care se confrontã SJU Vaslui ar putea fi rezolvatã, dacã o idee a conducerii institutiei, destul de practicatã în România acestor ani, ar putea prinde contur: directionarea a 2% din impozitul pe venit al angajatilor! Dacã acest proiect ar fi acceptat de toti salariatii SJU Vaslui, unitatea spitaliceascã ar putea sã beneficieze de aproximativ un miliard de lei pentru a se putea descurca. Pânã acum, biserica era în preferintele pentru directionarea acestui procent din impozit, chiar lãcasul de cult al SJU Vaslui fiind construit cu astfel de fonduri.

SOLUTIE DE SACRIFICIU Întrucât din bugetul primit de la CJAS Vaslui de 37 de miliarde de lei lunar rãmân doar 7 miliarde de lei pentru cheltuieli, restul de 30 de miliarde de lei reprezentând doar fondul de salarii, conducerea Spitalului s-a vãzut nevoitã sã strângã cureaua rãu de tot. În momentul de fatã, cu 7 miliarde de lei au prioritate urgentele si cazurile severe. Nu este pentru prima datã când lipsa de medicamente si a celorlalte materiale sanitare necesare din Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui le dã de furcã celor care diriguiesc buna functionare a institutiei medicale. “Am stat de vorbã cu salariatii spitalului ca cei 2% din impozit, pe care avem latitudinea sã nu-i dirijãm cãtre alte unitãti, sã-i dirijãm cãtre spital. S-ar strânge cam un miliard pe an si s-ar putea lua ce nu se poate lua acum. O bunã bucatã de timp, au directionat cãtre bisericã. SMURD-ul asa a reusit sã se dezvolte. Aceasta ar fi ultima noastrã sperantã, iar dacã ea s-ar pune în aplicare, as dori o transparentã totalã, în conditiile în care, în societatea actualã, coruptia este la putere”, ne-a declarat dr. Lelia Croitoru, directorul medical al SJU Vaslui. Pentru a salva spitalul de la colaps, oricine poate dona acestei unitãti medicale 2% din impozitul pe venit. Astfel, multe dintre lipsurile cu care se confruntã spitalul ar putea fi remediate cu acest sprijin din partea cetãtenilor.

Functioneazã la cota de avarie!

Situatia financiarã a Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui este în acest moment una delicatã, din cauza bugetului care ajunge doar pentru salarii si cheltuieli de strictã necesitate. “Am considerat cã trebuie sã asigurãm în primul rând urgenta medico-chirurgicalã si ne-am sprjinit pe afectiunile care ne-au dat cea mai mare morbiditate si mortalitate: bolile cardiovasculare, care ocupã primul loc, locul doi sunt afectiunile pulmonare, urmate de afectiunile digestive. Se moare din accident cardio-vascular, mortalitatea a crescut în mod îngrijorãtor, precum si bronhopneumoniile, sau din ciroze hepatice care dau complicatii. Având în vedere aceste lucruri, am stabilit un buget de 6,5 miliarde de lei. În urma cresterii pretului la medicamente, acest buget trebuia sã se bazeze pe aceleasi medicamente, nu pe altele, asa s-a dus la 7 miliarde. În conditiile acestea, dupã ce se achitã salariile, vã dati seama cã e un buget absolut teoretic. Totusi, în lunile ianuarie si februarie, s-au achizitionat medicamente în jurul valorii de 7 miliarde. Cu toate astea, mai sunt medicamente de urgentã pe care bolnavii sunt nevoiti sã le cumpere. Dar în mare, nu ne-au lipsit antibioticele, perfuzabilele si medicamentele mai scumpe. E coplesitor ce ne asteaptã”, a mai precizat Lelia Croitoru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.