8 C
Vaslui
08-dec.-2022

Dosar penal pentru teribilistul care fãcea liniute si a fãcut prãpãd în centrul Vasluiului (VIDEO)

- Advertisement -

DEZASTRU DUPÃ CURSA ILEGALÃ

TRAS LA RÃSPUNDERE… Conducãtorul auto care a fãcut zob sase masini, marti seara, în centrul Vasluiului nu scapã de dosar penal. Faptul cã adolescenta care îl însotea în masinã a primit îngrijiri medicale din partea echipajului de pe ambulantã, le-a permis politistilor rutieri sã deschidã dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunii de vãtãmare corporalã din culpã. În plus, soferul vinovat pentru distrugerea a nu mai putin de sase masini s-a ales si cu permisul suspendat, cel putin pânã la finalizarea cercetãrilor. Culmea, celãlalt conducãtor auto cu care tânãrul din localitatea Stefan cel Mare s-a luat la întrecere prin centrul Vasluiului nu a pãtit nimic, chiar dacã din imagini se poate vedea clar cum si acesta încalcã mai multe reguli de circulatie.

Politistii care au efectuat cercetãri la fata locului au stabilit cã vinovat pentru producerea accidentului este un bãrbat în vârstã de 28 de ani, din localitatea Cãntãlãresti, comuna Stefan cel Mare, care a vrut sã schimbe banda de mers fãrã sã semnalizeze si fãrã sã se asigure. În momentul când a trecut de pe banda unu pe banda doi, acesta a lovit un autoturism înmatriculat provizoriu în Vaslui, condus de un tânãr de 20 de ani din comuna Delesti. Este un lucru cert cã, înainte de producerea accidentului, cei doi se întreceau cu bolizii din dotare pe bulevardul Stefan cel Mare din Vaslui, asa cum se poate vedea si din imaginile video surprinse de camerele de supraveghere ale primãriei.

„Bubuitura ne-a scos afarã din case”

Câtiva vasluieni care locuiesc la blocurile din centrul orasului ne-au povestit ieri derularea evenimentului rutier. „Eu mã uitam la televizor când am auzit o bubuiturã foarte puternicã. Prima datã am crezut cã a explodat butelia unui vecin, asa de tare s-a auzit. Când am iesit pe balcon, am vãzut doar masina neagrã (n.r. cea condusã de bãrbatul din comuna Stefan cel Mare) întoarsã cu fata spre Piata Civicã. Iesea mult fum din ea. Am vãzut soferul coborând pe picioarele lui, apoi a iesit si fata. Bãiatul a încercat sã scoatã bornele de la baterie, pentru cã l-am vãzut trãgând de cabluri. Masina cu care se întrecea nu am vãzut-o. Nu cred cã a oprit la locul accidentului. Un vecin care în momentul ãla se întorcea de la muncã mi-a spus cã cei doi soferi s-au luat la întrecere de la intersectia cu Nicolae Bãlcescu. Au turat la maxim motoarele pentru cã, în momentul când au ajuns la semaforul din centru, aveau peste 100 de kilometri la orã. Izbitura a fost foarte puternicã. Douã masini care erau parcate au fost urcate pe trotuar. Vã dati seama ce se întâmpla dacã proprietarii acestor masini erau acolo când a avut loc impactul. Nu cred cã mai scãpau cu viatã”, a declarat un locatar al blocului 89, din centrul Vasluiului.

Soferul teribilist, amator de senzatii tari

Oamenii din Cãntãlãresti, localitatea de unde provine soferul vitezoman, spun cã era o chestiune de timp pânã când acesta trebuia sã calce pe bec. „Provine dintr-o familie destrãbãlatã care ne-a fãcut numai probleme aici, în comunitatea noastrã. Fratii lui au fost prinsi de mai multe ori la furat. În urmã cu trei ani, l-au bãtut si l-au deposedat de bani pe vãcarul satului. Înainte de asta, au furat sticle de vin de la o pensiune din comuna noastrã, dar si casa unui inspector de la ITM. S-au bãtut de mai multe ori, au fost si vizitati de mascati. Nu sunt niste bãieti cu care poti sã faci treabã. Bãiatul ãsta care a fãcut accidentul a cumpãrat masina din Anglia. Si pe la noi prin sat tot asa o conducea, cu vitezã mare. Spunea prietenilor cã are motor puternic, cai multi si e pãcat sã meargã încet cu ea. Uite cã acum trebuie sã o dea la fier vechi. Sã zicã „Slavã Domnului” cã n-a dat peste cineva si n-a omorât pe nimeni”, ne-a declarat un vecin al soferului care a cauzat accidentul din centrul Vasluiului.

Celãlalt conducãtor auto a scãpat, deocamdatã, de cercetãri

Culmea, desi în întrecerea de pe bulevardul Stefan cel Mare au fost implicate douã autoturisme, politistii rutieri au luat mãsuri doar împotriva unuia dintre ei si anume a bãrbatului din Cãntãlãresti. Acesta s-a ales cu dosar penal pentru vãtãmare corporalã din culpã, dupã ce fata cu care era în masinã a primit îngrijiri medicale din partea echipajului de pe ambulantã, dar si cu permisul suspendat. Celãlalt sofer, un bãrbat în vârstã de 20 de ani din comuna Delesti a scãpat, pentru moment, basma curatã, desi din imaginile video surprinse de camerele de supraveghere se poate observa cã acesta este cel putin la fel de vinovat ca cel cu care a fãcut liniute. Unele voci merg mai departe si afirmã cã tânãrul din Delesti ar fi chiar principalul vinovat pentru cã, înaintea accidentului, acesta a depãsit o masinã pe dublã linie continuã, iar în momentul impactului nu a schitat nicio urmã de frânã, vãzându-si de drum, mai departe. Si-a oprit bolidul aproape de sediul Partidului Social Democrat, apoi s-a întors spãsit pe jos, pentru a vedea isprava si mai ales ce dezastru a provocat amicul cu care se întrecea.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.