32.5 C
Vaslui
29-iun.-2022

Dosarele Judecãtoriei Vaslui, mutate de detinuti în noul spatiu! | FOTO | VIDEO

PARADOX…Chiar dacã pare greu de crezut, la Vaslui, detinutii reprezintã forta de muncã folositã la mutatul dosarelor din arhiva Judecãtoriei Vaslui. Altfel spus, documentele care i-au trimis în spatele gratiilor sunt manipulate acum de detinutii din Penitenciarul Vaslui, atât la încãrcat în camion, cât si la descãrcatul lor în noua locatie. Cei care fac aceastã muncã fizicã au fost, în schimb, alesi de o comisie a Penitenciarului si manipuleazã sacii cu dosare pregãtiti, înainte, de cãtre angajatii Judecãtoriei Vaslui. Astfel, timp de o lunã, câtiva detinuti alesi dupã anumite criterii vor pune umãrul la mutarea institutiei în noua locatie din Moara Grecilor, mutare ce va avea loc pe parcursul lunii aprilie.

Pentru mutatul în noua locatie, conducerea Judecãtoriei Vaslui a ales cea mai simplã si facilã cale. Astfel, timp de o lunã, cât este preconizat cã va dura întregul proces, câtiva detinuti din Penitenciarul Vaslui sunt scosi la muncã si ei sunt cei care mutã efectiv, atât mobilierul cât si arhiva cu dosare. Chiar dacã pare ceva nefiresc, tinând cont de faptul cã detinutii manipuleazã tocmai acele acte care au stat la baza trimiterii lor în spatele gratiilor, conducerea Penitenciarului Vaslui spune cã cei scosi la muncã au fost selectati de cãtre o comisie si alesi cei care nu vor pune probleme. „Sunt folositi detinuti cunoscuti cã nu fac probleme, mai ales cã vorbim aici de mutatul unor dosare de judecatã. Pe lângã acestea, detinutii selectati carã mobilierul. Sunt fãcute unul sau douã drumuri într-o zi, în functie de materialele pregãtite de cãtre angajatii Judecãtoriei. Si asta pentru cã detinutii doar carã sacii cu documente sau mobilierul, din clãdirea veche, la camion si apoi le descarcã în noua locatie. Plus cã, dupã doi ani de pandemie în care detinutii au avut un regim ceva mai strict, iesitul la muncã le prinde bine si si-l doresc», spun reprezentantii Penitenciarului Vaslui. Mai exact, am aflat cã dosarele din arhiva Judecãtoriei Vaslui sunt puse în saci de cãtre grefieri si apoi sacii sunt scosi în holul institutiei. De aici sunt luati de cãtre detinuti si încãrcati într-un camion apoi descãrcati în noua locatie a Judecãtoriei, din Moara Grecilor. Reamintim faptul cã pusã în discutie încã din 2014, renovarea clãdirii Judecãtoriei Vaslui a suferit, de-a lungul timpului, amânãri dupã amânãri. Într-un final, aceste lucrãri vor începe anul acesta, astfel cã avocatii si judecãtorii care-si desfãsoarã activitatea în cadrul Judecãtoriei sunt nevoiti sã se mute. Mutarea va începe la 1 aprilie si va dura toatã luna. Astfel, pentru urmãtorii 5 ani, noul sediu al Judecãtoriei va fi o fostã fabricã de confectii din Moara Grecilor, modificatã si renovatã dupã nevoile de functionare ale unei judecãtorii. În toatã aceastã perioadã, procesele, fie ele civile sau penale, vor suferi amânãri si se vor judeca doar urgentele. În schimb, dosarele civile vor primi termene noi de judecatã. De asemenea, actiunile judecãtoresti se vor depune la instantã cu ajutorul mijloacelor electronice de comunicare. De retinut este si faptul cã, în perioada 04 – 24 aprilie, în materie civilã, se va proceda la preschimbarea termenelor de judecatã si acordarea de noi termene. În aceastã perioadã se vor judeca exclusiv cauzele cu caracter foarte urgent, dosarele instantelor de drepturi si libertãti sau cererile pentru ordinele de protectie.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. „Selectati de o comisie… ” 🙂 Bre,pentru orice se fac comisii in zilele noastre. Si-au depus vreun CV, scrisoare de intentie, ceva?
    Era suficient sa-i selecteze pentru asta pe cei care nu stiu sa citeasca…

  2. Problema e sa nu dispară vreun dosărel !
    Și să se justifice ca fiind pierdut ori rătăcit pe timpul mutării!
    Evident că nu domnii…deținuți cotrobăie prin saci!
    😃🙋🏻‍♂️

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here