spot_imgspot_img
8.6 C
Vaslui
23-feb.-2024

Dosarul documentelor secrete luate de Trump. Un agent Secret Service ar putea fi sursa FBI

- Advertisement -

Un fost consilier al administrației Bush avansează teoria că presupusul avertizor de integritate al FBI ar putea fi un agent Secret Service, relatează Fox News.

Karl Rove, 71 de ani, fost consilier de rang înalt și șef-adjunct de personal în timpul administrației Bush, a dezvăluit pentru Fox News că are o ipoteză privind un presupus avertizor de integritate al FBI în cazul documentelor clasificate păstrate de Donald Trump la reședința sa din Florida: acesta ar putea fi un agent Secret Service.

Serviciul Secret – și aceasta este doar presupunerea mea personală, nu dispun de alte informații în afara faptului că Secret Service este prezent acolo – nu au nicio responsabilitate legală cu privire la materialele clasificate, dar sunt ofițeri federali care au depus un jurământ, sunt forțe de ordine. Și au responsabilitatea de a raporta o infracțiune”, a spus Rove.

Acesta a sugerat scenariul în care un agent Secret Service ar fi raportat existența materialului clasificat la Mar-a-Lago, în timp ce avocații lui Trump susțineau contrariul. În esență, acest agent secret ar fi raportat: „Ați fost induși în eroare, fie că a fost o minciună deliberată sau o minciună bazată pe ignoranță, cineva a dat asigurări că nu mai există materiale clasificate aici, or eu am văzut că există”, a spus el la Fox News.

Rove a spus că nu înțelege de ce Trump „ar păstra aceste materiale atunci când nu avea nicio autoritate legală în temeiul Presidential Records Act”.

„Legea pentru arhivele prezidențiale este clară”, a spus el. „Un președinte american nu are dreptul să plece de la Casa Albă alegând ce documente ia cu el. Poate cere copii, dar acestea sunt proprietatea poporului american. Din 1978 încoace, niciun președinte american nu a plecat cu ce documente a vrut”https://adevarul.ro/stiri-externe/sua/fost-consilier-prezidential-avertizorul-fbi-in-2201129.html?utm_campaign=homepage&utm_source=adevarul.ro

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.