spot_imgspot_img
7.9 C
Vaslui
26-feb.-2024

Dosarul mortului de la Stănilești, prăbușit de pe stâlp în timp ce întindea fibră optică pentru firma primarului, „uitat” în sertar de doi ani! (FOTO)

- Advertisement -
UITAT… Neculai Bejan, de 61 de ani, din Stănilești, a murit în urma unui accident de muncă petrecut pe 9 aprilie 2021, dar „cauza se află în lucru” și la această oră.

TERGIVERSĂRI… După doi ani de zile de la moartea bărbatului din Stănilești, prăbușit de pe un stâlp de telefonie pe care urcase pentru a întinde fibră optică, dosarul penal nu s-a urnit de la Secția Poliție Rurală nr. 4 Huși. Au confirmat această realitate reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, care însă au dat asigurări că ancheta este „în lucru”. De ce o fi bătând atât de mult pasul pe loc cercetările, de vreme ce până și cei nepricepuți într-ale Dreptului știu că omul în cauză, Neculai Bejan, era la lucru, la firma primarului Găbișor Tofan, și a căzut de la înălțime, murind pe loc, aspect constatat oficial și de ITM Vaslui, instituție care nu s-a ferit să încadreze cazul în categoria „accidentelor de muncă”, e greu de spus.

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși au confirmat recent faptul că, în cazul lui Neculai Bejan, bărbatul de 61 de ani din Stănilești mort în urma unui accident de muncă petrecut pe 9 aprilie 2021, „cauza se află în lucru” și la această oră. S-au împlinit, așadar, nu mai puțin de doi ani și două luni de la tragedia soldată cu o victimă omenească, însă, în tot acest timp, ancheta pare departe tare de o firească deslușire, de vreme ce reprezentanții Parchetului spun că această cauză se află în prezent „în lucru”, deși dosarul penal a fost deschis încă de pe data de 13 aprilie 2021. Infracțiunea sub aspectul căreia se fac cercetări în dosar este de „ucidere din culpă”, o infracțiune gravă, care poate însemna o pedeapsă de la 2 la 7 ani de închisoare pentru eventualii vinovați. Dacă ancheta nu s-a urnit nici acum de la secția de Poliție Rurală nr 4 Huși, loc unde a fost deschisă, de altfel, e semn că e caznă mare în cercetarea ce nu părea să fie atât de complicată. Iată însă că treaba este mai sinuoasă decât ar fi putut s-o percepă „profanii” neștiutori de norme și legi, fapt care însă pune pe gânduri justițiabilii. Când dosarele nu se rezolvă cu celeritate, oamenii simpli își pierd nădejea.

Mortul va fi de vină până la urmă, dar verdictul anticipat se lasă așteptat

De reamintit că în data de 9 aprilie 2021, Neculai Bejan, angajat al firmei SC Laguna SRL, care aparține primarului Găbișor Tofan, a căzut de pe unul dintre stâlpii pe care instala fibră optică. Martorii oculari spun că omul, deși avea expriență în domeniu și era un bun profesionist, nu ar fi fost echipat corespunzător. Impactul cu o bucată de beton de la un șanț aflat la baza stâlpului i-a fost fatală omului. A venit Ambulanța, a încercat să îl salveze, dar nu s-a mai putut face nimic pentru victimă. Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui au venit și ei la fața locului și au constatat că victima muncea la SC Laguna, dar fără forme legale. S-a început apoi o anchetă pentru identificarea circumstanțelor morții și a responsabililor, dosarul penal fiind deschis pe data de 13 aprilie 2021. De atunci, eventualii răspunzători pentru „ucidere din culpă” par de negăsit. Unii consăteni sunt însă siguri că, așa cum se întâmplă, din păcate, tot mai des, mortul va fi găsit vinovat într-o zi. „O să vedeți că mortul va fi de vină. Nu va răspunde nimeni. Păcat de Neculai, era un om foarte bun și gospodar. Muncea serios, câștiga un ban. Era un om simplu, iar pentru oamenii simpli dreptatea nu există. O să vedeți că peste alți vreo 3 ani o să aflăm că mortul a fost vinovat, că s-a urcat singur pe stâlp, ca să facă din mână la elicoptere. Doar n-o să scrie în anchetă că lucra fără forme legale la o firmă de cablu a primarului. O să se spună că i-a venit să facă din mână la elicotere și de asta s-a urcat pe stâlp”, au spus, cu o ironie amară, localnicii din Stănilești.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. Oi, da’ la voi fibra optica se intinde pe stâlchi? Intreb si io… Ca in toata lumea mare se ingroapa, ca luminita aia de la capatul tunelului care trece prin ea cica e naspa tare, in special pentru ochi. Adica, daca se rupe firu’ si se uita vreun betiv prin el, sa vada ce o fi si bazaconia aia extraterestra care luceste, o sa cam chiorasca. In plus, cu cat e ma drept montata si mai nebatuta de vant, ploaie si soare, cu atat semnalul se transmite mai bine, e mai stabil si capetele firelor se aliniaza mai corect. Dar… whatever, probabil ca iar va trebui chemata Cartea Recordurilor… prostiei la Vaslui 🙂

  2. Interesant!!! Seful de sectie, respectiv amazoana dintre vii, in loc sa urmareasca respectarea termenelor rezonabile de sutionare a dosarelor penale, ea nu stie ce minciuni sa mai caute si incearca cu nonsalanta sa arate ca e buna ( nu stiu de ce?) Sa ajunga sef la ipj. Mai are de asteptat solutionarea cercetarii de la Bucuresti. Pensie cu năbădăi

  3. Frumos ziar.Stiri cu morți și femei agresate de bărbatul bețiv ..Dar nu toți putem scrie atât de frumos ,nu avem toți facultate ca jurnaliștii sa putem scrie prostii la ziar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.