spot_imgspot_img
7.9 C
Vaslui
27-feb.-2024

DOSARUL TRANSFERURILOR. Avocatul Tonel Pop: „La Apel se pot da pedepsele maxime”

- Advertisement -

Cunoscutul avocat crede că s-au comis multe erori în redactarea rechizitoriului şi că altă instanţă poate schimba radical decizia.

Instanţa de judecată din cadrul Tribunalului Bucureşti a avut nevoie de nu mai puţin de trei ani pentru a decide că toţi cei opt inculpaţi în „Dosarul Transferurilor” sunt nevinovaţi. Ioan şi Victor Becali, Cristi Borcea, George Copos, Gigi Neţoiu, Mihai Stoica, Gică Popescu şi Jean Pădureanu au fost ieri achitaţi, pe motiv că „fapta nu există”, după cum ne-a precizat o sursă judiciară.

„Când rechizitoriul este neclar, se ajunge la achitare”

Cei opt oameni de fotbal nu au scăpat însă definitiv de emoţii. Procurorii au făcut recurs la decizia Tribunalului Bucureşti, acesta urmând să fie judecat la Curtea de Apel.

„Sentinţa se poate schimba la Apel. Chiar dacă Tribunalul Bucureşti i-a declarat nevinovaţi pe cei opt oameni de fotbal, lucrurile se pot întoarce. Curtea de Apel poate acorda chiar şi pedepsele maxime pe care le-au cerut procurorii. Bineînţeles, la fel de posibil este ca şi Curtea de Apel să menţină actuala sentinţă”, a declarat avocatul Tonel Pop ieri, pentru EVZ.

„De regulă, când rechizitoriul este neclar, se ajunge la achitare. Legea prevede că orice dubiu, oricât ar fi el de mic, poate fi exploatat în favoarea inculpaţilor. Ţinând cont că acest proces a fost unul intens mediatizat, mai mult ca sigur că avocaţii au speculat orice detaliu, iar procurorii nu au reuşit să dovedească vinovăţia celor acuzaţi. Pentru a impresiona instanţa, Parchetul a mers pe ideea de grup organizat şi i-a trimis pe toţi în judecată sub aceeaşi învinuire, în loc să facă mai multe dosare şi fiecare acuzat să fie judecat separat. Luându-i pe toţi la grămadă, s-a creat un amalgam din care nimeni n-a mai înţeles nimic”, ne-a mai precizat Tonel Pop.

“Am încercat să creăm ceva”

Gigi Neţoiu, fost acţionar la Dinamo şi unul dintre cei opt oameni de fotbal judecaţi, susţine că a ajuns de pomană în faţa instanţei.

„În România se fură foarte mulţi bani. Noi am încercat să creăm ceva, să aducem ceva cluburilor”, a spus Neţoiu ieri. „De ce să primesc 20 de ani de închisoare, ce, am trădat ţara? Cum să ceri aşa ceva doar pentru o presupunere?”, s-a lamentat şi impresarul Victor Becali.

„Mama mea are 82 de ani şi se sperie când aude că putem să luăm 20 de ani pentru nişte presupuneri.“

VICTOR BECALI, impresar FIFA

www.evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.