23.3 C
Vaslui
28-sept.-2022

Dosarul vămilor: Percheziţii la casa senatorului Mircea Banias şi la şefii mai multor vămi

- Advertisement -

50 de percheziţii au loc la această oră în Bucureşti, Constanţa şi în vama Agigea Sud. Percheziţiile sunt făcute de DNA şi de Poliţia de Frontieră. Printre cei vizaţi sunt şefii vămilor din cele două oraşe, senatorul PDL Mircea Banias şi un înalt funcţionar din cadrul MAI. Este vorba de Laurenţiu Mironescu, secretar general la MAI şi fost lider al PDL Constanţa. Percheziţiile ar fi legate de intrarea în ţară a unor tiruri cu marfă din China.

Percheziţiile de luni dimineaţa din Constanţa şi Bucureşti ar avea legătură mai multe transporturi cu TIR-uri încărcate cu încălţăminte, îmbrăcăminte, jucării şi alte produse din China, care plecau din Portul Agigea către Bucureşti şi Ilfov, au declarat pentru NewsIn surse din Poliţia de Frontieră.

Potrivit surselor citate, aproximativ 30 de TIR-uri încărcate cu produse din China erau monitorizate de poliţiştii de frontieră, acestea fiind încărcate în Portul Constanţa Agigea şi aduse în Capitală şi în judeţul Ilfov. Totodată, potrivit surselor NewsIn, au loc percheziţii şi în Portul Agigea, în clădirea vămii din Agigea, dar şi la sediul unei societăţi de transport din port.

Poliţiştii de frontieră şi procurorii desfăşoară, luni, 50 de percheziţii în Bucureşti şi Constanţa, într-un dosar de contrabandă şi evaziune fiscală, în care ar fi vizaţi şi senatorul Mircea Banias şi secretarul general al MAI, Laurenţiu Mironescu. Potrivit surselor NewsIn, percheziţiile de luni dimineaţa sunt desfăşurate de Poliţia de Frontieră, sub coordonarea DNA, în cadrul unei anchete începute în luna octombrie, care vizează fapte de contrabandă şi evaziune fiscală.

De altfel, în anchetă ar fi vizaţi, printre alţii, şeful Vămii Bucureşti, şeful Vămii Constanţa, un poliţist de frontieră din Constanţa, mai mulţi vameşi, dar şi senatorul Mircea Banias şi secretarul general al MAI Laurenţiu Mironescu.

Senatorul PDL Mircea Banias a fost învinuit şi pentru favorizarea infractorului în dosarul privind vânzarea unor motoare industriale de la UCM Reşiţa firmei lui Said Baaklini, achiziţie ce a condus la o restituire de TVA în valoare de 60 milioane euro.

Mircea Banias a fost cercetat în acest dosar alături de Said Baaklini, Adrian Chebuţiu, Coriolan Adrian Preda şi Eugen Bogatu.

La începutul acestui an, procurorii DNA au decis scoaterea de sub urmărire penală a lui Banias.

Mircea Banias este fostul director al Administraţiei Porturilor Constanţa, devenit apoi senator. În locul său a rămas director tehnic, fratele acestuia.

Said Baaklini este cercetat de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru restituiri ilegale de TVA de 60 de milioane euro, după ce UCM Reşiţa i-a vândut patru motoare nefuncţionale, aflate pe stoc de peste 20 de ani, la un preţ de 50 de ori mai mare.

Baaklini, asociat unic şi administrator al SC Libarom Agri SRL Bucureşti, este acuzat de evaziune fiscală, evaziune fiscală în forma tentativei şi asociere în vederea săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, potrivit DNA.

În aceeaşi cauză se fac cercetări şi faţă de Adrian Chebuţiu, preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al SC UCM Reşiţa SA, şi Adrian Preda Coriolan, director executiv al aceleiaşi societăţi, pentru evaziune fiscală, asociere în vederea săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală şi două infracţiuni de fals intelectual.

www.realitatea.net

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.