spot_img
18.7 C
Vaslui
25-iun.-2024
spot_img

Două cazuri de leptospiroză confirmate. Bolnavii au avut noroc pentru că au venit la timp la spital

- Advertisement -

Două cazuri de leptospiroză au fost confirmate la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iași. Aceste infecții apar în urma contactului cu paraziți purtați de șoareci și șobolani și deși sunt rare, netratate la timp, pot fi fatale.

Primul pacient este un bărbat de 74 de ani din județul Botoșani, care inițial s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași acuzând febră, frisoane și o stare generală alterată. Simptomele au început cu cinci zile în urmă, iar starea lui s-a deteriorat semnificativ. Din acest motiv, personalul de la UPU l-a redirecționat către Spitalul Clinic „Parhon” din Iași. Pacientul prezenta, de asemenea, insuficiență renală și afectare hepatică.

Bărbatul locuia într-o zonă rurală și a avut contact potențial cu paraziți purtați de șoareci. Acest lucru, combinat cu afectarea hepatică și starea generală septicemică, i-a determinat pe medici să suspecteze leptospiroza, ipoteză care a fost ulterior confirmată…https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/doua-cazuri-de-leptospiroza-confirmate-bolnavii-au-avut-noroc-pentru-ca-au-venit-la-timp-la-spital–1644613.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.