Două centre de vaccinare anti-COVID-19 din județul Vaslui au fost închise, se pregătește al treilea

TRANSFER DE PERSONAL… Două centre de vaccinare pentru imunizarea populației din județ au fost închise, zilele trecute, anunță conducerea Direcției de Sănătate Publică Vaslui. Vorbim de centrele de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni și de la Spitalul Municipal “Elena Beldiman” din Bârlad, care au deservit cadrele medicale din zonă. Un alt centru care se pregătește să fie închis este cel de la Ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, dar asta doar după ce toate cadrele medicale înscrise pentru vaccinare vor primi și doza rapel.  

Potrivit acelorași surse, centrele de vaccinare închise sau în curs de închidere deserveau doar cadrele medicale din județ, înscrise în etapa I pentru vaccinare. Cum majoritatea dintre aceste cadre medicale înscrise pentru imunizare au primit și rapelul, funcționarea centrelor nu se mai justifică, mai ales că populația generală nu poate merge într-un spital pentru vaccin. Cel mai probabil, o parte din personalul care s-a ocupat cu vaccinarea va fi mutată în alte centre, care vor rămâne active. Cadrele medicale care până la această oră nu și-au făcut nici măcar prima doză de vaccin, se vor putea înscrie pe platformă singure sau cu ajutorul medicilor de familie.

Etapa a III-a a campaniei de vaccinare va începe, cel mai probabil, în luna aprilie

Autoritățile estimează că etapa a III-a a campaniei de vaccinare anti-COVID-19 va începe în luna aprilie, dacă datele de livrare a dozelor rămân cele planificate inițial, a declarat președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind imunizarea împotriva SARS-CoV-2. “Etapa a III-a probabil că va începe în luna aprilie. Mai multe date vom pune la dispoziție, probabil, spre sfârșitul lunii februarie sau începutul lunii martie, în momentul în care vom avea acces la noile calendare de livrare pentru al doilea trimestru, pentru că în baza acestor calendare de livrare ne putem face un plan de acțiune referitor la numărul de centre și de cabinete de vaccinare care vor putea fi deschise, încât să acoperim necesarul persoanelor care se vor programa. (…) Estimăm că luna aprilie, dacă datele de livrare rămân cele estimate inițial”, a afirmat Valeriu Gheorghiță. El a subliniat că important pentru autorități este ca, în perioada următoare, să se respecte principiul de 75% locuri disponibile pentru populația vulnerabilă – persoane cu boli cronice, persoane vârstnice, respectiv 25% persoane care deservesc activități esențiale, astfel încât să se ofere șanse reale persoanelor vulnerabile de a fi vaccinate. Valeriu Gheorghiță a precizat că imunizarea populației generale, programată în etapa a III-a, va fi asigurată prin intermediul a 750 de centre, totalizând aproximativ 1.760 de cabinete, fiind posibilă vaccinarea unui număr de peste 100.000 de persoane zilnic, la capacitate maximă.
1 COMENTARIU

  1. Nici un respect pentru vârstnici.Nu sunt locuri.În schimb pentru mulți alții care nu erau la rând au făcut și rapelul.Se rezolvă pilele..cunoscuții..cumetri..și tot neamul cel ne-adormit!

LĂSAȚI UN MESAJ